Welcome to our store!

Filtreaza

Parteneri

 

 

Carti tiparite

Carti de drept bancar
Grid view

Carti la PRET PROMOTIONAL

Produse

Criza financiara in lume

Criza financiara in lume

Volumul Criza financiară în lume. Reglementarea şi supravegherea instituţiilor de credit/Financial crisis in the world. The role of the regulation and supervision of the credit institutions reuneşte o parte a comunicărilor prezentate la Conferinţa Internaţională Criza financiară în lume. Rolul reglementării şi al supravegherii prudenţiale a instituţiilor de credit organizată de Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar în perioada 3-6 iunie 2009. Problemele prezentate, de maxim interes şi actualitate − procedura insolvenţei, supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, contractele bancare în noul Cod civil român, reforma penală, recapitalizarea instituţiilor de credit şi a companiilor de asigurări etc. − au fost dezbătute de jurişti de prestigiu proveniţi din sistemul financiar, din bănci centrale sau alte autorităţi de supraveghere şi din bănci comerciale române sau străine, precum şi din mediul academic românesc.

Pretul nostru: Lei (Ron) 35.00
Cantitate:
Probleme juridice in domeniul bancar

Probleme juridice in domeniul bancar

Volumul "Probleme juridice in domeniu bancar" contine o parte a comunicarilor prezentate la Conferinta internationala "Probleme juridice in domeniul bancar" organizata de Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2008. Problemele prezentate, de maxim interes si actualitate - administrarea riscului juridic, rolul bancii in lupta impotriva infractionalitatii economice, transpunerea in legislatia romana a directivelor comunitare in materia institutiilor de credit, deontologia profesiunii bancare, programul MEBUS, contractele de credit de consum, protectia consumatorului etc. au fost dezbatute de juristi de prestigiu proveniti din sistemul financiar, din banci centrale sau alte autoritati de supraveghere si din banci comerciale romane si straine, de personalitati din domeniul juridic bancar, precum si din mediul academic romanesc.

Pretul nostru: Lei (Ron) 48.00
Cantitate:
Acreditivul documentar - modalitate de plata bancara internationala

Acreditivul documentar - modalitate de plata bancara internationala

În condițiile actuale ale comerțului internațional, ale globalizării economiei, ale multiplicării operațiunilor de comerț exterior, problematica modalităților bancare de plată transfrontalieră este nu numai extrem de util a fi cercetată, ci și mereu actuală. În esență, lucrarea de față se remarcă prin calități multiple. Caracterul inedit al studiului se coroborează cu calitățile demersului științific, precum îmbinarea fericită a argumentului teoretic cu suportul oferit de practica judiciară - mai ales străină - elementele de certă originalitate, concluziile pertinente avansate, stilul curat și alert, bogata documentare. Autoarea a reușit să realizeze o cercetare de un înalt nivel științific, prezentând un vădit interes teoretic și practic, definindu-se ca un instrument de lucru extrem de util studentului, practicianului și cercetătorului. Este o invitație la studierea monografiei de față.

Pretul nostru: Lei (Ron) 50.00
Cantitate:
Probleme actuale in dreptul bancar / Current issues in banking law

Probleme actuale in dreptul bancar / Current issues in banking law

Volumul Probleme actuale în dreptul bancar / Current issues in banking law conține o parte a comunicărilor prezentate la Conferința internațională "Probleme actuale în domeniul juridic bancar" organizate de Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar și Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara în perioada 31 octombrie - 2 noiembrie 2007. Acest eveniment - ce a constituit o premieră în peisajul juridic universitar românesc, reunind juriști de prestigiu de pe 5 continente, proveniți din mediul bancar profesional, din bănci centrale sau alte autorități de supraveghere și din bănci comerciale, precum și din mediul academic românesc și european - a fost sponsorizat de Wolters Kluwer România. Volumul conține 44 de lucrări, ordonate astfel cum au fost susținute în cadrul conferinței și publicate integral în limbile română și engleză, în cuprinsul cărora au fost abordate probleme privind rolul băncilor centrale în economiile moderne, relațiile dintre băncile centrale și instituțiile de credit sau raporturile contractuale dintre bănci și clienții lor, dar și subiecte conexe dreptului bancar.

Pretul nostru: Lei (Ron) 130.00
Cantitate:
Împrumutul, comodatul şi creditul bancar

Împrumutul, comodatul şi creditul bancar

 Împrumutul de consumaţie, comodatul (împrumutul de folosinţă)şi creditul au devenit convenţii extrem de folosite în societatea contemporană, generând, mai ales în contextul actual social şi economic, frecvente situaţii litigioase.Lucrarea cuprinde o selecţie la zi a hotărârilor judecătoreşti reprezentative în materia acestor contracte, teme generoase, dar neabordate suficient până în prezent în culegerile de jurisprudenţă. Sunt analizate aspectele practice referitoare la noţiunea, caracterele juridice, validitatea contractului de comodat, obligaţiile comodatarului, stingerea efectelor comodatului, validitatea şi executarea contractului de credit, proba împrumutului de consumaţie, obligaţiile împrumutatului, validitatea împrumutului; sunt redate totodată recursurile pronunţate în interesul legii în materie.

Hotărârile judecătoreşti selectate, unele dintre ele publicate pentru prima oară, sunt în multe cazuri urmate de note şi comentarii, de trimiteri la alte soluţii jurisprudenţiale sau doctrinare, indicându-se, totodată, textele legale aplicabile şi eventualele modificări legislative.

Pretul nostru: Lei (Ron) 23.00
Cantitate:
Regimul juridic al societăţilor bancare

Regimul juridic al societăţilor bancare

 „Cartea este bine structurată şi acoperă întreaga problematică a regimului juridic al societăţilor bancare, pornind de la definirea noţiunii de bancăconstituirea şi autorizarea unei bănci,organizarea, conducerea şi funcţionarea acesteia, continuând cu supravegherea prudenţialăinstituţiile de credit din alte statefalimentul băncilorgrupurile de societăţi bancare şi încheind cu concluzii şi propuneri de lege ferenda.

   Lucrarea are la bază, firesc, legislaţia română în vigoare, practica judecătorească şi doctrina română şi străină.
  Altfel spus, avem în faţă primul studiu care analizează instituţia bancară din perspectiva modificărilor importante aduse O.U.G. nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, act novator care realizează armonizarea legislaţiei româneşti cu dispoziţiile aquis-ului comunitar şi cele referitoare la noile cerinţe de capital agreate la nivelul Comitetului de la Basel pentru Supravegherea Bancară, fapt cu atât mai important cu cât modificările legislative aduse prin O.U.G. nr. 25/2009 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, astfel cum a fostaprobată prin Legea nr. 270/2009, au introdus o nouă viziune, în special asupra cerinţei de capital, noţiunii de supraveghere prudenţială sau de cooperare cu autorităţile competente din alte state.
  Suntem în prezenţa unei monografii care cercetează pe larg regimul juridic al societăţilor bancare, la un bun nivel ştiinţific, punând la dispoziţia cadrelor didactice, cercetătorilor şi practicienilor dreptului un valoros instrument de lucru”.

Pretul nostru: Lei (Ron) 49.00
Cantitate:
Revista de drept bancar şi financiar nr. 2/2008

Revista de drept bancar şi financiar nr. 2/2008

    Revista de Drept Bancar şi Financiar este o publicaţie trimestrială, dedicată domeniului dreptului bancar şi financiar-fiscal, ce îşi propune să publice articole şi studii de specialitate, să prezinte şi să comenteze soluţii ale instanţelor, reglementări şi proiecte de reglementări, acte normative comunitare şi din perspectiva dreptului comparat din legislaţia naţională a Statelor Membre ale Uniunii Europene, recenzii ale unor lucrări de doctrină, aspecte din activitatea asociaţiei profesionale a consilierilor juridici etc., constituind un instrument util de lucru pentru cei care activează în domeniu, dar şi un mijloc de informare pentru oricine doreşte să cunoască preocupările în materie bancară şi financiară, din perspectivă juridică.

   Editată la iniţiativa comună a Editurii Hamangiu şi a Asociaţiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, revista reprezintă o sursă de informaţie şi dezbatere pentru juriştii interesaţi de aspectele dreptului bancar. În egală măsură, specialiştilor din domeniul dreptului financiar şi fiscal li se oferă o tribună în care să exprime şi să afle opinii, utile tuturor celor interesaţi, indiferent de domeniul în care activează.

Pretul nostru: Lei (Ron) 25.00
Cantitate:
Revista de drept bancar şi financiar nr.1/2008

Revista de drept bancar şi financiar nr.1/2008

 Revista de Drept Bancar şi Financiar este o publicaţie trimestrială, dedicată domeniului dreptului bancar şi financiar-fiscal, şi îşi propune să publice articole şi studii de specialitate, să prezinte şi să comenteze soluţii ale instanţelor, reglementări şi proiecte de reglementări, acte normative comunitare şi din perspectiva dreptului comparat din legislaţia naţională a Statelor Membre ale Uniunii Europene, recenzii ale unor lucrări de doctrină, aspecte din activitatea asociaţiei profesionale a consilierilor juridici etc., constituind un instrument util de lucru pentru cei care activează în domeniu, dar şi un mijloc de informare pentru oricine doreşte să cunoască preocupările în materie bancară şi financiară, din perspectivă juridică.

Editată la iniţiativa comună a Editurii Hamangiu şi a Asociaţiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, revista reprezintă o sursă de informaţie şi dezbatere pentru juriştii interesaţi de aspectele dreptului bancar. În egală măsură, specialiştilor din domeniul dreptului financiar şi fiscal li se oferă o tribună în care să exprime şi să afle opinii, utile tuturor celor interesaţi, indiferent de domeniul în care activează

Pretul nostru: Lei (Ron) 35.00
Cantitate:
Revista de drept bancar şi finaciar nr. 4/2007

Revista de drept bancar şi finaciar nr. 4/2007

 Revista de Drept Bancar şi Financiar este o publicaţie trimestrială, dedicată domeniului dreptului bancar şi financiar-fiscal, şi îşi propune să publice articole şi studii de specialitate, să prezinte şi să comenteze soluţii ale instanţelor, reglementări şi proiecte de reglementări, acte normative comunitare şi din perspectiva dreptului comparat din legislaţia naţională a Statelor Membre ale Uniunii Europene, recenzii ale unor lucrări de doctrină, aspecte din activitatea asociaţiei profesionale a consilierilor juridici etc., constituind un instrument util de lucru pentru cei care activează în domeniu, dar şi un mijloc de informare pentru oricine doreşte să cunoască preocupările în materie bancară şi financiară, din perspectivă juridică.

Editată la iniţiativa comună a Editurii Hamangiu şi a Asociaţiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, revista reprezintă o sursă de informaţie şi dezbatere pentru juriştii interesaţi de aspectele dreptului bancar. În egală măsură, specialiştilor din domeniul dreptului financiar şi fiscal li se oferă o tribună în care să exprime şi să afle opinii, utile tuturor celor interesaţi, indiferent de domeniul în care activează.

Pretul nostru: Lei (Ron) 35.00
Cantitate:
RDBF nr. 2-3/2007

RDBF nr. 2-3/2007

 Apariţia Revistei de Drept Bancar şi Financiar se datorează unei iniţiative comune a Editurii Hamangiu şi a Asociaţiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, iniţiativă care a prins contur nu din dorinţa de a adăuga încă o revistă în rândul celor consacrate ştiinţei şi practicii juridice, ci din necesităţi şi determinări ale practicii social-economice rezultate din trecerea României la economia de piaţă, cu toate consecinţele fireşti care decurg dintr-o asemenea abordare.

Noua revistă reprezintă o sursă de informaţie şi dezbatere pentru juriştii interesaţi de aspectele dreptului bancar. În egală măsură, specialiştilor din domeniul dreptului financiar şi fiscal li se oferă o tribună în care să exprime şi să afle opinii, utile tuturor celor interesaţi, indiferent de domeniul în care activează. 

Revista de Drept Bancar şi Financiar este o publicaţie trimestrială, dedicată domeniului dreptului bancar şi financiar-fiscal, şi îşi propune să publice articole şi studii de specialitate, să prezinte şi să comenteze soluţii ale instanţelor, reglementări şi proiecte de reglementări, acte normative comunitare şi din perspectiva dreptului comparat din legislaţia naţională a Statelor Membre ale Uniunii Europene, recenzii ale unor lucrări de doctrină, aspecte din activitatea asociaţiei profesionale a consilierilor juridici etc., constituind un instrument util de lucru pentru cei care activează în domeniu, dar şi un mijloc de informare pentru oricine doreşte să cunoască preocupările în materie bancară şi financiară, din perspectivă juridică

Pretul nostru: Lei (Ron) 35.00
Cantitate:
Previous | 1 | 2 | 3 Next Page 1 of 3

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Top vanzari

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 68.50
Imparateasa fara coroana

Imparateasa fara coroana

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Plangi, plangi, balalaika

Plangi, plangi, balalaika

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Calea ducesei

Calea ducesei

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Casa din Cherry Street

Casa din Cherry Street

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Mafia si miliardarii

Mafia si miliardarii

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 128.00
Cresterea gainilor

Cresterea gainilor

Pretul nostru: Lei (Ron) 10.00

Parteneri

trafic ranking

Statistici web

eXTReMe Tracker