Welcome to our store!

Filtreaza

Parteneri

 

 

Alexandre Dumas Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (1802-1870), cunoscutul romancier francez din secolul al XIX-lea, apreciat îndeosebi pentru numeroasele sale romane istorice, a încântat mii de cititori cu titluri precum „Contele de Monte Cristo“, „Cei trei muschetari“ sau „Regina Margot“. Bunicul său, marchizul Antoine-Alexandre Davy de la Pailleterie, a servit guvernul Franţei ca Général commissaire de Artilerie în colonia Saint-Domingue (astăzi Haiti), unde s-a căsătorit cu Marie-Césette Dumas, o sclavă de culoare. În 1762, aceasta l-a născut pe tatăl său, Thomas-Alexandre, şi a decedat la scurt timp după naştere. La întoarcerea marchizului şi a fiului său în Normandia, sclavia încă exista, iar băiatul a avut de suferit datorită faptului că era pe jumătate negru. În 1786, Thomas-Alexandre s-a înrolat în armata Franceză, folosind numele de familie al mamei sale ca să protejeze reputaţia aristocratică a familiei. În urma revoluţiei franceze, marchizul şi-a pierdut proprietăţile, dar Thomas-Alexandre Dumas a avut o carieră distinsă în armata revoluţionară, ajungând la gradul de General înaintea împlinirii vârstei de 31 ani. Thomas-Alexandre s-a căsătorit cu Marie-Louise Elisabeth Labouret, iar în iulie 1802, în Villers-Cotterêts, Aisne, lângă Paris, s-a născut fiul lor, Alexandre Dumas. Tatăl său, Thomas Alexandre Davy de La Pailleterie, general al Revoluţiei franceze a murit (1806) când fiul său avea trei ani şi jumătate. Alexandre Dumas a fost crescut de mama sa şi a primit o educaţie mai degrabă mediocră, însă acest fapt nu i-a afectat afinitatea pentru cărţi, pe care le citea ori de câte ori avea ocazia. După studii neglijate, a lucrat ca funcţionar în biroul unui notar şi a debutat redactând piese de teatru împreună cu prietenul său, vicontele Adolphe Ribbing de Leuven. Aceste prime încercări literare au fost eşecuri. Continuă să scrie teatru şi cunoaşte, în fine, succesul în 1829, graţie reprezentaţiei cu Henric al III-lea şi curtea sa, la Comedia franceză. Succesul continuă pe toată durata carierei sale literare, în genurile sale predilecte: dramatic şi romanul istoric. Deşi câştigă destul din scris, Dumas este mereu plin de datorii, asigurându-şi un confort mai mare decât îşi poate permite şi cheltuind enorm cu multele femei cu care are aventuri. În seria de autor Alexandre Dumas au apărut: Cei trei muschetari • După 20 de ani • Vicontele de Bragelonne • Laleaua neagră • Contele de Monte-Cristo • Regina Margot • Doamna de Monsoreau • Cei patruzeci şi cinci • Sfinxul roşu
Grid view

Carti la PRET PROMOTIONAL

Produse

Cei trei muschetari (2 volume)

Cei trei muschetari (2 volume)

TITLU EPUIZAT!

Poate cel mai popular roman al lui Alexandre Dumas tatăl, „Cei trei muschetari” a fost publicat prima dată în primăvara anului 1844. În centrul povestirii se află tânărul d’Artagnan al cărui mare vis este acela de a deveni muschetar al regelui Ludovic al XIII-lea. Titlul romanului se referă, însă, la cei pe care d’Artagnan şi-i va face în scurt timp prieteni: muschetarii Athos, Porthos şi Aramis. Acţiunea este plasată la începutul anilor 1620, când cardinalul Richelieu interzise duelurile. Abia sosit la Paris, tânărul gascon d’Artagnan pare să nu ţină cont de asta. El devine chiar celebru în marele oraş în urma unui duel, căci vestea vitejiei lui va ajunge repede şi la urechile regelui. Romanul, unul de aventuri, dar în acelaşi timp romantic, este scris cu mult umor. Potrivit unei fişe de bibliotecă, ce s-a păstrat până astăzi, se dovedeşte că Dumas s-a inspirat pentru această scriere din „Memoriile domnului d’Artagnan”, de Gatien de Courtilz de Sandras (Köln, 1700), carte pe care a împrumutat-o din biblioteca publică din Marsilia. Povestea lui d’Artagnan este continuată în romanele „După 20 de ani” şi „Vicontele de Bragelonne”.

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Cantitate:
Contele de Monte-Cristo (3 volume)

Contele de Monte-Cristo (3 volume)

TITLU EPUIZAT!

Romanul prezintă viaţa şi aventurile unui biet tânăr marinar, pe nume Edmond Dantès, închis pe nedrept într-una dintre cele mai temute temniţe ale vremii, Castelul If. Bănuit că ar fi spion pentru Napoleon Bonaparte, Edmond e arestat de către temutul procuror Villfort chiar în ziua logodnei cu frumoasa lui iubită Mércedes. În timpul celor 14 ani petrecuţi după gratii, Edmond se împrieteneşte cu un bătrân înţelept, Faria, care, deşi era considerat de toţi nebun, îl învaţă pe tânărul marinar tot ce ştia: matematică, istorie şi câteva limbi străine. Simţind că i se apropie sfârşitul, Faria îi povesteşte lui Edmond şi despre comoara sa de pe insula Monte Cristo şi îi spune că i-o lasă moştenire, dacă va reuşi să evadeze. După salvare, Edmond îşi însuşeşte nu doar averea bătrânului, dar şi numele insulei Monte Cristo şi pune la cale un plan de răzbunare ce-i vizează pe toţi cei ce i-au fost duşmani. Armele sale nu sunt doar bogăţia şi noul şi misteriosul nume, ci şi înţelepciunea şi tenacitatea.

Pretul nostru: Lei (Ron) 100.00
Cantitate:
Regina Margot (2 volume)

Regina Margot (2 volume)

Franţa din timpul domniei regelui Carol al IX-lea (dinastia de Valois). În centrul poveştii se află cea care dă şi titlul cărţii, Margareta de Valois, poreclită Margot de către fraţii ei. Născută la palatul Saint-Germain-en-Laye, Margot este fiica regelui Henric al II-lea al Franţei şi a Caterinei de Medici. Trei dintre fraţii ei au devenit regi ai Franţei: Francisc al II-lea, Carol al IX-lea şi Henric al III-lea, iar sora ei, Elisabeta, s-a căsătorit cu regele Filip al II-lea al Spaniei. La rândul ei, prin căsătoria cu Henric al IV-lea, Margot devine regină a Navarei. Pentru că nu-l iubeşte pe Henri de Bourbon, ea începe o aventură pasională cu un soldat protestant, La Môle. Deşi e bazat pe fapte istorice reale, se pare că romanul conţine şi descrieri fictive inspirate de viaţa controversată a mamei lui Margon, Caterina de Medici. Cartea a fost scrisă în 1845 şi tradusă aproape imediat şi în limba engleză.

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Cantitate:
Dupa 20 de ani (2 volume)

Dupa 20 de ani (2 volume)

Aventurile muschetarilor continuă în romanul „După 20 de ani” scris de Alexandre Dumas tatăl. Cei patru prieteni, adică Athos, Porthos, Aramis şi d’Artagnan, sunt şi de această dată de nedespărţit. După ce-şi demosntrează viteşia în „Cei trei muschetari”, d’Artagnan este acum locotenent. Şi celor trei prieteni ai săi şi-au schimbat vieţile: Athos devine contele de La Fere în urma moştenirii unei moşii de lângă Blois (moşia Bragelonne) şi înfiază un copil pe care îl creşte - Raoul (care va deveni mai târziu vicontele de Bragelonne). Şi Porthos are cu ce se lăuda: îşi cumpără trei castele şi devine domnul Porthos Du Vallon de Bracieux de Pierrefonds. Iar Aramis devine abatele d’Herblay, la o mănăstire... Chiar şi aşa, după 20 de ani de la aventurile din „Cei trei muschetari”, cei patru prieteni sunt la fel de aventuroşi. Ei se vor lupta acum cu fiul lui Mylady de Winter, Mordaunt, cu Regina Ana de Austria, dar şi cu Mazarin, cardinal, şi cu generalul Oliver Cromwell.

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Cantitate:
Vicontele de Bragelonne (4 volume)

Vicontele de Bragelonne (4 volume)

TITLU EPUIZAT!

Al treilea şi ultimul roman despre aventurile lui D’Artagnan şi ale muschetarilor. Urmând seria evenimentelor din „Cei trei muschetari” şi „După 20 de ani”, în »Vicontele de Bragelonne, acţiunea are loc între anii 1660 şi 1667 şi priveşte transformarea Regelui Ludovic al XIV-lea dintr-un băiat slab şi fără autoritate, într-un rege absolut asupra Franţei. La începutul romanului aflăm că D’Artagnan nu mai este căpitanul muschetarilor din cauza Cardinalului Jules Mazarin, ba chiar îşi dîă demisia din serviciile Regelui, pentru că nu-i mai suportă acestuia capriciile. Ludovic vrea să-l ajute pe Carol al II-lea să reurce pe tronul Angliei, dar se lasă convins de primul său ministru, Mazarin, să nu facă asta. Dar, D’Artagnan, ajuns în Anglia pentru a-şi face şi el o avere şi ajutat de Athos, îl va readuce la tron pe Carol al II-lea. Aşadar, imaginea Regelui Carol al II-lea este reabilitată în faţa întregii lumi, Cardinalul Mazarin moare, iar D’Artagnan se reîntoarce în slujba Regelui Ludovic al XIV-lea şi redevine şeful muschetarilor. Cât despre eroul titular, Raoul de Bragelonne, fiul lui Athos, acesta are apariţii aproape pasagere în roman. Iar personajul nu are legătură cu numele istoric Nicolas de Bragelonne.

Pretul nostru: Lei (Ron) 150.00
Cantitate:
Doamna de Monsoreau (2 volume)

Doamna de Monsoreau (2 volume)

„Doamna de Monsoreau” este un roman istoric publicat la 1846, după „Regina Margot” şi înainte de „Cei 45”. Acţiunea are loc între anii 1578 şi 1579, la şase ani de la masacrul Sf. Bartolomeu. Ducele d’Alençon a devenit duce D’Anjou după încoronarea fratelui său pe tronul Franţei, Henric al III-lea. Povestea centrală este legată de viaţa tinerei domnişoare Diane de Meridor. În momentul în care un apropiat al regelui, contele de Monsoreau se îndrăgosteşte de ea, viaţa acesteia se schimbă şi din liniştită devine extrem de tulburată. Deşi Diane nu-i împărtăşeşte sentimentele lui Monsoreau, el obţine, de la tatăl fetei, prin înşălăciune, acceptul căsătoriei. Diane se resemenează într-o căsnicie fără iubire, până în ziua în care îl întâlneşte pe contele Bussy d’Amboise, un protestant cunoscut, de care se îndrăgosteşte. Din acest moment, dragostea ei nu are egal decât în ura împotriva soţului. Dar povestea celor doi e complicată şi de intrigile puse la cale de un alt pretendent la inima Dianei, nimeni altul decât ducele d’Anjou.

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Cantitate:
Sfinxul rosu (2 volume)

Sfinxul rosu (2 volume)

Scris între anii 1865-1866, acest roman „uitat” este unul dintre ultimele scrise de către Alexandre Dumas. În limba română, „Sfinxul roşu” (titlu original „Le Sphinx Rouge”) apare acum pentru prima dată şi e disponibilă doar în colecţia de lux a „Bibliotecii Adevărul”. Acţiunea se desfăşoară pe patru planuri, ce se întrepătrund şi îl au în centrul atenţiei pe cardinalul Richelieu. Aflăm despre numirea lui Richelieu în funcţia cardinal, la insistenţele Reginei-Mamă, despre demascarea autorilor complotului împotriva regelui Henric al IV-lea, despre cucerirea trecătorii Suse (trecerea strategică a francezilor spre peninsula italiană) şi, nu în ultimul rând, despre necesitatea instalării pe tron a unui nor rege. Titlu cărţii, „Sfinxul roşu” se referă chiar la cardinalul Richelieu a cărui supranume, din cauza ţinutei şi a prezenţei sale temute, a fost „Eminenţa roşie”. Intitulat iniţial „Contele de Moret”, romanul a fost scris de către Al. Dumas la cererea lui M. Jules Noriac, editorul nuvelelor marelui autor francez.

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Cantitate:
Conjuratii

Conjuratii

Franţa se află în timpul regimului Directoratului. Ca general, Napoleon Bonaparte a marcat victorii importante în întreaga lume. La 9 octombrie 1799, el se reîntoarce în Franţa şi găseşte ţara în haos: regimul Directoratului e considerat slab şi corupt, e criticat. Bonaparte revine însoţit de aghiotantul său, Louis de Montrevel, numit şi Roland. Ei urmăresc îndeaproape comploturile conjuraţilor lui Jehu, iniţiatori ai revoltei regaliste, care jefuiau diligenţele de banii pe care-i transportau în numele guvernării. Astfel, conjuraţii strângeau fondurile necesare susţinerii grupării lor secrete. În tot acest timp, Franţa e atacată de regatul britanic şi de cel austriac. La 9 noiembrie 1799, în Franţa are loc o lovitura de stat, de care generalul Bonaparte profită pentru a acapara puterea. În consecinţa, la 10 noiembrie, în acelaşi an, Bonaparte este numit Prim Consul al Franţei. Cartea urmăreşte îndeaproape două luni din viaţa lui Bonaparte (octombrie şi noiembrie 1799). În paralel însă, devine principală povestea aghiotantului său Roland, care se luptă cu şeful conjuraţilor lui Jehu, Morgan, fără a şti că acesta este şi iubitul secret al surorii lui, Amelie. Roland apare în mai multe romane ale lui Alexandre Dumas, după cum mărturiseşte chiar autorul. În aceasta carte însă este descris îndeaproape. Crezând că suferă de un anevrism la inimă, Roland se teme să nu moară stupid şi işi caută un sfârşit demn de vitejia lui, aruncându-se în tot felul de dueluri şi conjuncturi periculoase. Dorinţa i se îndeplineşte cu greu, aşa cum se arată şi în finalul carţii, dar până atunci Roland reuşeşte să scape ca prin urechile acului din orice încurcatură. După ce îl omoară pe Morgan, Roland o pierde pe sora lui, care, neputând trăi fără iubirea vieţii ei, se îmbolnăveşte şi refuză să mai trăiască, murind la scurt timp.

Pretul nostru: Lei (Ron) 50.00
Cantitate:
Laleaua neagra * Aventurile lui Lyderic

Laleaua neagra * Aventurile lui Lyderic

Alexandre Dumas a scris povestea lalelei negre în 1851 şi a poziţionat întreaga acţiune a romanului, nu în Franţa, ci, de această dată, în Olanda secolului al XVII-lea. Naraţiunea se concentrează în jurul personajului principal Cornelius van Baerle, şi a visului acestuia de a obţine, prin încrucişarea şi cultivarea unor bulbi selecţionaţi, prima lalea neagră – considerată în Olanda acelor vremuri cea de-a opta minune a lumii. Stradaniile personajului sunt întrerupte însă în mod surprinzător, atunci când, acuzat pe nedrept de trădare, acesta este aruncat în temniţele regale pentru tot restul vieţii. Aici, în închisoare, Cornelius van Baerle întâlneşte adevărata iubire, pe frumoasa Roza, fiica temnicierului Gryphus, care, până la sfârşitul poveştii, îl va ajuta pe erou în marea şi preţioasa sa descoperire. Romanul, scris în stil alert şi captivant, abundă de romantism, imprevizibil, tensiune şi aventură. Personajele negative nu lipsesc, dar binele învinge răul iar povestea se termină într-o explozie de fericire şi sărbătoare. Regi şi regine, prinţi şi cavaleri, fiinţe supranaturale şi eroi de poveste – iată personajele romanului „Aventurile lui Lyderic“, scris şi publicat de Alexandre Dumas în 1841. Povestea, comparabilă prin conţinut şi forţă cu „Cântecul Nibelungilor“ îl are ca personaj central pe Lyderic, erou cu sânge albastru, întruchipare a curajului şi frumuseţii absolute, care înfruntă o lume ostilă, dominată de intrigi şi lupte pentru putere. Romanul „Aventurile lui Lyderic“, mai puţin cunoscut în România din cauza publicării lui doar într-o singură ediţie, s-a bucurat de un real succes în Franţa, încă de la prima apariţie.

Pretul nostru: Lei (Ron) 50.00
Cantitate:
Cei Patruzeci si Cinci (2 volume)

Cei Patruzeci si Cinci (2 volume)

Romanul „Cei Patruzeci şi Cinci“ a fost scris între anii 1847 şi 1848 în colaborare cu Auguste Maquet, romancier şi dramaturg francez cunoscut în lumea literară mai ales datorită prieteniei sale cu Alexandre Dumas. Acţiunea se petrece între 1585 şi 1586, treisprezece ani după masacrul din noaptea Sfântului Bartolomeu, când Franţa este încă în plină tensiune şi agitaţie din cauza “războiului religiilor” şi a luptei pentru putere. Perioada tumultuoasă a secolului al XVI-lea i-a oferit lui Dumas o cantitate mare de material istoric; el a ales să urmărească în romanul său trei piste principale ale evoluţiei politice şi sociale ale acelor vremuri: evenimentele tulburi din Paris, ascensiunea la putere a lui Henric al IV-lea de Navara şi deruta ducelui d’Anjou, în Flandra. Intriga complexă, personajele puternice cu interese clare dar incompatibile, scenele de război alternate cu cele de dragoste, reuşesc să întregească această capodoperă, pe drept cuvânt una dintre cele mai valoroase din portofoliul autorului.

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Cantitate:
Previous | 1 Next Page 1 of 1

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Top vanzari

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 68.50
Temnita profesorului

Temnita profesorului

Pretul nostru: Lei (Ron) 50.00
Trufele - o afacere profitabila pe termen lung

Trufele - o afacere profitabila pe termen lung

Pretul nostru: Lei (Ron) 20.00
Tipologii criminogene

Tipologii criminogene

Pretul nostru: Lei (Ron) 14.00
Contractul de franciza

Contractul de franciza

Pretul nostru: Lei (Ron) 37.00
Dictionar de argou al lumii interlope

Dictionar de argou al lumii interlope

Pretul nostru: Lei (Ron) 9.50
Pastravaria

Pastravaria

Pretul nostru: Lei (Ron) 11.00
Pachet Promo - 5 carti despre CIUPERCI

Pachet Promo - 5 carti despre CIUPERCI

Pretul nostru: Lei (Ron) 105.00

Parteneri

trafic ranking

Statistici web

eXTReMe Tracker