Welcome to our store!

Filtreaza

Parteneri

 

 

Enciclopedii universale

Enciclopedii pentru copii, enciclopedii pentru adulti, geografie
Grid view

Carti la PRET PROMOTIONAL

Produse

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 10

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 10

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 10 conţine articole care încep cu litera M, de la Manchukuo la Mozart

Manchukuo sau Manchugo: Stat marionetă creat de Japonia în 1932, compus din trei provincii istorice ale Manciuriei (NE Chinei). În urma Războiului ruso japonez, Japonia a preluat controlul asupra căii ferate din S Manciuriei (construită de ruşi), stabilindu şi armata în zonă; extinderea în Manciuria era considerată necesară de Japonia, care dorea să devină o nouă putere mondială. În 1931, armata japoneză a inventat un pretext pentru a justifica atacul asupra trupelor chineze situate acolo, iar în 1932 s a proclamat statul independent Manchugo. Ultimul împărat Qing a fost rechemat şi numit conducător, însă statul era controlat în totalitate de japonezi, care l au folosit drept bază de extindere în Asia. O mişcare de gherilă, alcătuită din soldaţi manciurieni, civili înarmaţi şi comunişti chinezi, s a opus ocupaţiei japonezilor, mulţi dintre ei venind să se stabilească în noua colonie. În urma înfrângerii Japoniei (1945), imigranţii au fost repatriaţi.

Johann Chrysostom Wolfgang Amadeus Mozart botezat Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart (27.01.1756, Salzburg, Austria – 05.12.1791, Viena) Compozitor austriac, unul dintre cei mai mari compozitori din istoria muzicii occidentale. Alături de Haydn şi de Beethoven, a fost un reprezentant proeminent al şcolii clasice vieneze. Spre deosebire de orice alt compozitor din istoria muzicii, el a explorat toate genurile muzicale ale epocii sale şi a excelat în fiecare dintre ele. Gusturile sale, stăpânirea formelor muzicale şi gama largă de procedee artistice folosite i au adus un renume mondial; totuşi, muzica sa a fost compusă pentru a satisface gusturile unui anumit gen de public.

Articolul se continuă pe 11 pagini şi oferă informaţii amănunţite ale principalelor aspecte din viaţa şi opera lui Mozart:

• Copilăria şi operele

• Turneele în Italia

• Perioada de maturitate timpurie

• Mannheim şi Paris

• Salzburg şi München

• Viena: primii ani

• Perioada maturităţii de la Viena

• De la Figaro la Don Giovanni

• Ultimele călătorii

• Ultimul an

• Valoarea artistică

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 11

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 11

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 11 conţine articole care încep cu literele M, N, O, P de la MP3 la Pasadena

MP3: denumire completă MPEG‑1, audio layer 3 Tehnologie şi format standard de comprimare a semnalelor audio în fişiere foarte mici, într‑un computer. De exemplu, informaţia audio de pe un compact disc (CD) poate fi comprimată astfel încât să ocupe a douăsprezecea parte din spaţiul iniţial, fără să afecteze calitatea sunetului. Datorită dimensiunilor mici ale acestor tipuri de fişiere şi a uşurinţei cu care se pot introduce CD‑uri, formatul MP3 a devenit cel mai cerut tip de fişier audio de pe internet. Deşi multe companii producătoare de discuri au dat în judecată multe site‑uri web pentru că înlesnesc schimburile de materiale cu drept de autor, ele lansează pe piaţă cântece în format promoţional MP3 pentru a creşte vânzările, iar unii artişti renunţă complet la casele de înregistrări pentru a‑şi produce singuri cântecele doar în format MP3. Vezi comprimare de date.

Pasadena: Oraş, 133 936 loc. (2000), în SE Californiei, SUA, la poalele Munţilor San Gabriel. Fondat în 1874, a fost atestat în 1886. S‑a dezvoltat ca staţiune de iarnă şi centru de recoltare a citricelor, după construirea căii ferate Santa Fe şi a sistemului de autostrăzi ce‑l leagă de Los Angeles, în partea de SV. Este un centru de cercetări ştiinţifice, găzduind Institutul Tehnologic din California şi Laboratorul de cercetări în domeniul propulsiei cu reacţie. Aici se află colegiul de fotbal Rose Bowl şi se desfăşoară Turneul de Anul Nou al Rozelor, un festival al florilor ce datează din 1890.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 12

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 12

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 12 conţine articole care încep cu literele P şi R, de la Pasadena la Ralea.

Pasadena: Oraş, 141 674 loc. (2000), în SE Texasului, SUA, la E de Houston. Fondat în 1895, a fost atestat în 1929. După Al Doilea Război Mondial, oraşul s‑a dezvoltat rapid, fiind stimulat de dezvoltarea industrială din apropiere, mai ales a celei etrochimice şi a celei aerospaţiale. La NE se află locul unde a fost capturat generalul mexican Antonio Santa Anna în 1836, după Bătălia de la San Jacinto.

Ralea, Mihail: (01.05.1896, Huşi, Vaslui, România – 17.08.1964, Berlin, Germania) Psiholog, sociolog şi eseist român. Doctor în drept (1922) şi în filozofie (1923) la Paris. Revenit în ţară, a făcut carieră universitară la Iaşi şi Bucureşti. Director al revistei Viaţa Românească, colaborator apropiat al lui Garabet Ibrăileanu şi George Călinescu. Între 1938 şi 1946 a fost de mai multe ori ministru şi ambasador al României în SUA. Autor al unor studii de psihologie, cea mai importantă lucrare a sa în acest domeniu este Explicarea omului (1944), o încercare de antropologie filozofică, liberă de orice poncife şi idei preconcepute. Strălucit eseist, de o mare flexibilitate intelectuală, în critica literară a reuşit să contureze chiar o direcţie, adăugând cu eleganţă în textele sale informaţii sociologice, psihologice şi antropologice, în recursuri avizate la idei şi teme de interes cultural. A lăsat şi câteva volume de însemnări de călătorie în Spania, Egipt, Olanda, Marea Britanie (1945), insulele Antile, California, Canada (1955). A fost membru al Academiei Române (1948).

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 13

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 13

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 13 conţine articole care încep cu literele R şi S, de la Raleigh la Sato.

Raleigh: Oraş, 276 093 loc. (2000), centrul administrativ al statului Carolina de Nord, SUA. A fost propus drept capitală de stat în 1788 şi desemnat în 1792. Este un punct major de transport şi de comerţ cu amănuntul pentru partea de E a Carolinei de Nord şi un punct de distribuţie angro pentru magazinele de alimente, are producţie de textile, echipamente electronice, computere şi alimente prelucrate. Este centru de învăţământ şi face parte din Triunghiul de Cercetare din Carolina de Nord, împreună cu Durham şi Chapel Hill, o zonă cu instituţii culturale, ştiinţifice şi academice, printre care se numără Universitatea Duke şi Universitatea Carolina de Nord.

Sato, Eisaku: (01.01.1901, Tabuse, prefectura Yamaguchi, Japonia – 03.06.1975, Tokyo) Prim‑ministru al Japoniei (1964–1972), care a condus guvernul în timpul renaşterii postbelice a ţării ca una dintre marile puteri mondiale. În 1974 i‑a fost decernat Premiul Nobel pentru pace, pentru politica dusă pe tema armelor nucleare, care s‑a finalizat prin semnarea de către Japonia a tratatului de neproliferare a armelor nucleare. În calitate de premier, Sato a îmbunătăţit relaţiile cu alte ţări asiatice şi a supervizat retrocedarea insulelor Ryukyu de către Statele Unite ale Americii.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 14

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 14

Enciclopedia Universală Britannica - Vol. 14 conţine articole care încep cu litera S, de la satrap la stil.

Satrap: Guvernator provincial din Imperiul Ahemenid. Darius I (d. 522–486 î.Hr.) a stabilit 20 de satrapii, care plăteau un tribut anual. Numiţi de rege, satrapii făceau, de obicei, parte din familia regală sau din nobilimea persană şi îşi menţineau funcţia pe o perioadă nedefinită. Ei adunau taxele şi, fiind cea mai înaltă autoritate juridică, erau responsabili pentru siguranţa internă, precum şi pentru formarea şi menţinerea armatei. Controale regulate vegheau la împiedicarea abuzurilor de putere, dar, după a doua jumătate a sec. V î.Hr., odată cu slăbirea autorităţii centrale, satrapiile au devenit practic independente. Alexandru cel Mare şi succesorii săi au menţinut satrapii.

stil misionar sau misionar spaniol: Stil arhitectonic specific misiunilor stabilite de călugării franciscani spanioli în Florida, Texas, Arizona, New Mexico şi, mai ales, în California (1769–1823), SUA. Arcadele erau bogat ornamentate, dar, în general, stilul se caracteriza prin stucaturile albe, simple, geometrice, în combinaţie cu ferestre în ogivă şi interioare decorate cu simplitate. Stilul misionar se mai referă şi la un curent iniţiat de Gustav Stickley, la începutul sec. XX. El a lansat pe piaţă o linie de mobilier şi decoraţiuni masive din stejar, inspirate din cele ale misiunilor spaniole, precum şi proiecte de case pentru cei cu venituri modeste.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 15

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 15

Enciclopedia Universala Britannica vol. 15 conţine articole care încep cu literele S, Ş, T, Ţ, U de la stil la ultrasonografie.

Stil perpendicular: Fază din arhitectura gotică engleză târzie, aproape contemporană cu stilul francez flamboaiant. Stilul, preocupat de crearea de efecte vizuale bogate prin intermediul decoraţiunii, s‑a caracterizat printr‑o predominanţă a liniilor verticale în motivul decorativ al vitraliilor, printr‑o lărgire a ferestrelor şi prin transformarea etajelor interioare într‑o singură încăpere unită vertical. Bolţile ventilate, care se ridicau din coloane zvelte sau pandantive, au devenit foarte populare. Cea mai veche construcţie în acest stil, care s‑a păstrat peste veacuri, este, probabil, strana din catedrala din Gloucester (începută în cca 1335). Printre celelalte monumente importante se numără capela Colegiului Regal din Cambridge (1446–1515) şi capela lui Henric VII din catedrala Westminster. În sec. XVI, adaptarea elementelor arhitecturale specifice la stilul perpendicular a dus la apariţia stilului Tudor.

Ultrasonografie: Folosire a undelor ultrasonice cu scopul de a produce imagini ale corpului uman. Undele străbat ţesuturile şi sunt reflectate acolo unde densitatea diferă (de ex. la limita dintre peretele unui organ care prezintă o cavitate şi interiorul acestuia). Ecourile sunt receptate de un aparat electronic care măsoară intensitatea şi poziţia organului care le‑a reflectat. Rezultatele pot fi proiectate ca imagini statice ori sub forma unui film. Spre deosebire de razele X sau de alte radiaţii ionice, ultrasunetele nu prezintă nici un risc pentru sănătate, sau doar unul foarte scăzut. Folosită cel mai adesea pentru examinarea fătului în timpul sarcinii, ultrasonografia este utilizată şi pentru organele interne, dar şi pentru ochi, sâni şi vasele de sânge importante. Adesea, prin acest mijloc se determină dacă o tumoare este benignă sau malignă.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 16

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 16

Enciclopedia Universală Britannica - vol. 16 conţine articole care încep cu literele U, V, W, X, Y, Z de la umanism la zydeco.

Umanism: Curent cultural din Renaşterea europeană, caracterizat prin revigorarea literaturii clasice, a spiritului critic şi individualist şi trecerea de la cultura religioasă la cea laică. S‑a manifestat începând cu sec. XIV, odată cu epoca poetului etrarca, deşi în curentul umanist sunt incluse şi alte personalităţi care au trăit într‑o epocă anterioară. Răspândirea ideilor umaniste a fost posibilă datorită limbii latine ca limbă universală şi inventării tiparului. În sens restrâns, termenul desemnează studiul şcolar al clasicilor. În sens larg, este folosit pentru a reliefa universul uman, nu pe cel divin.

Zydeco: Formă de muzică de dans creolă din S statului Louisiana, SUA, care îşi are rădăcinile în stilurile franceze (vezi cajun), africane şi caraibiene din sec. XIX. Numele vine de la titlul cântecului Les haricots sont pas sales. Muzica se interpretează cu ajutorul chitarei, al acordeonului şi al unei scânduri, într‑un ritm ameţitor. A devenit foarte cunoscută în anii 1980 prin interpretările lui Clifton Chenier, Queen Ida, Buckwheat Zydeco, Boozoo Chavis, Beau Jocque şi alţii.

 

STOC EPUIZAT!

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica vol. 1

Enciclopedia Universala Britannica vol. 1

Enciclopedia Universala Britannica vol. 1 conţine articole care încep cu litera A, de la a capella, la Augustin (de Hippona) sfântul născut Aurelius Augustinus.

În premiera pentru România, editura Litera, Jurnalul National şi Encyclopćdia Britannica, Inc. oferă tuturor celor dedicaţi studiului, precum şi celor dornici de o cât mai bună informare, un nou instrument de lucru – Enciclopedia Universală Britannica – conceput în 16 volume.

Adresându-se unui public foarte larg şi eterogen în privinţa gusturilor şi a preferinţelor, această nouă enciclopedie adună între cele peste 5 500 de pagini mii de articole esenţiale şi relevante care acoperă informaţii actualizate de cultură generală, dar şi evenimente de ultim moment din lume, preluate în mare parte din Britannica Concise Encyclopedia. Pe de altă parte, din dorinţa unei mai ample cuprinderi a câtorva domenii fundamentale (artă, filosofie, literatură, religie, ştiinţă), un număr semnificativ de articole au fost extrase din Britannica Global Edition. Această ediţie reprezintă rezultatul efortului unui colectiv de traducători, redactori şi consultanţi de specialitate.

Alături de articole din cele mai variate domenii, veţi găsi în cele 16 volume ale enciclopediei cele mai recente hărţi ale ţărilor lumii, un tabel cu laureaţii Premiului Nobel, alături de numeroase planşe şi ilustraţii sugestive, dar şi peste 1 000 de articole care vizează realităţile româneşti. Enciclopedia Universală Britannica este o lucrare de referinţă indispensabilă şi uşor de consultat care acoperă multe arii de cunoaştere – istorie, geografie, ştiinţe, religie, sport, tehnologie, arte – şi răspunde rapid şi precis dorinţei generale de informare.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica vol. 2

Enciclopedia Universala Britannica vol. 2

Enciclopedia Universala Britannica vol. 2 conţine articole care încep cu literele A si B, de la Augustin la Bowditch.

Această ediţie reprezintă rezultatul efortului unui colectiv de traducători, redactori şi consultanţi de specialitate. Alături de articole din cele mai variate domenii, veţi găsi în cele 16 volume ale enciclopediei cele mai recente hărţi ale ţărilor lumii, un tabel cu laureaţii Premiului Nobel, alături de numeroase planşe şi ilustraţii sugestive, dar şi peste 1 000 de articole care vizează realităţile româneşti.

Enciclopedia Universală Britannica este o lucrare de referinţă indispensabilă şi uşor de consultat care acoperă multe arii de cunoaştere – istorie, geografie, ştiinţe, religie, sport, tehnologie, arte – şi răspunde rapid şi precis dorinţei generale de informare.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Enciclopedia Universala Britannica vol. 3

Enciclopedia Universala Britannica vol. 3

Enciclopedia Universala Britannica vol. 3 conţine articole care încep cu literele B si C, de la Bowdler la Chaucer.

Adresându-se unui public foarte larg şi eterogen în privinţa gusturilor şi a preferinţelor, această nouă enciclopedie adună între cele peste 5 500 de pagini mii de articole esenţiale şi relevante care acoperă informaţii actualizate de cultură generală, dar şi evenimente de ultim moment din lume, preluate în mare parte din Britannica Concise Encyclopedia.

Pe de altă parte, din dorinţa unei mai ample cuprinderi a câtorva domenii fundamentale (artă, filosofie, literatură, religie, ştiinţă), un număr semnificativ de articole au fost extrase din Britannica Global Edition.

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cantitate:
Previous | 1 | 2 | 3 | 4 Next Page 1 of 4

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Top vanzari

Crescatoria de gaste (Cresterea gastelor)

Crescatoria de gaste (Cresterea gastelor)

Pretul nostru: Lei (Ron) 29.00
Razboi si pace vol 1, 2, 3, 4

Razboi si pace vol 1, 2, 3, 4

Pretul nostru: Lei (Ron) 150.00
Cresterea gainilor

Cresterea gainilor

Pretul nostru: Lei (Ron) 10.00
Tragedia Familiei Adlerhorst vol 1, 2

Tragedia Familiei Adlerhorst vol 1, 2

Pretul nostru: Lei (Ron) 80.00
Exproprierea pentru cauza de utilitate publica

Exproprierea pentru cauza de utilitate publica

Pretul nostru: Lei (Ron) 250.00
Cresterea vacilor

Cresterea vacilor

Pretul nostru: Lei (Ron) 12.50
Revista Romana de ADR nr. 2 (2012)

Revista Romana de ADR nr. 2 (2012)

Pretul nostru: Lei (Ron) 25.00
Enciclopedia Universala Britannica - vol. 16

Enciclopedia Universala Britannica - vol. 16

Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
Cresterea iepurilor de casa

Cresterea iepurilor de casa

Pretul nostru: Lei (Ron) 12.00

Parteneri

trafic ranking

Statistici web

eXTReMe Tracker