|
Descriere
Aceată nouă ediţie oferă textul la zi al Codului fiscal, cu toate modificările până la 1 ianuarie 2011, cele mai importante fiind modificările şi completările aduse de O.U.G. nr. 117/2010.Printre schimbările aduse le menţinăm pe cele privitoare la impozitul pe profit - s-au menţinut şi în anul 2011 resticţiile privitoare la deductibilitate unor cheltuieli, în materia TVA şi a accizelor; s-a reintrodus impozitul pe veniturile microîntreprinderilor şi, pentru prima dată, Codul fiscal reglementează şi contribuţiile de asigurări sociale.Prin H.G. 1347/2010, s-a majorat semnificativ nivelul impozitului pentru unele mijloace de transport.la final, lucrarea mai cuprinde şi O.U.G. nr. 50/2008, privind taxa de poluare auto, care a a fost şi ea serios modificată, cu aplicabilitate tot de la 1 ianuarie 2011.
Cuprins Titlul I. Dispoziţii generale Titlul II. Impozitul pe profit Titlul III. Impozitul pe venit Titlul IV. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor Titlul V. Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi şi impozitul pe reprezentanţele firmelor străine înfiinţate în România Titlul VI. Taxa pe valoarea adăugată Titlul VII. Accize şi alte taxe speciale Titlul VIII. Măsuri speciale privind supravegherea producţiei, importului şi circulaţiei unor produse accizabile Titlul IX. Impozite şi taxe locale Titlul X. Dispoziţii finale Dispoziţii tranzitorii cuprinse în actele normative de modificare a Codului fiscal O.U.G. nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
Titlul cartii: |
Codul fiscal 2011
|
Producator: |
Editura Hamangiu
|
Data aparitiei: |
Ianuarie 2011
|
Numar de pagini: |
520
|
Format: |
A5
|
Mod de legare (Coperta): |
Brosat
|
|
Aplicarea impozitului pe profit este o carte dedicată tuturor contabililor, consultanţilor fiscali, economiştilor şi mai ales celor care vor să descopere tainele ascunse ale impozitului pe profit. Această carte este un manual dedicat în totalitate metodologiei de calcul a impozitului pe profit. El explică detaliat cum se ţine şi cum se organizează contabilitatea impozitului pe profit, care este fluxul documentelor justificative, cum ne asigurăm un control intern adecvat al cheltuielilor şi veniturilor. Manualul constituie un ghid pentru înţelegerea şi aplicarea schematică a unor exemple întâlnite în practica uzuală şi ne învaţă prin explicaţii detaliate cum să ne pregătim şi să ne prezentăm în faţa unui control fiscal. Foloseşte această carte ca resursă permanentă care să te ghideze eficient în desfăşurarea activităţii tale de zi cu zi!
Pretul nostru: Lei (Ron) 32.00
|
|
TITLU EPUIZAT!Cartea conţine o serie de exemple practice cu privire la livrările de bunuri, achiziţiile de bunuri şi prestările de servicii. În cuprinsul cărţii sunt prezentate exemple de încadrare a unor operaţiuni în sfera de aplicare a TVA, stabilind tipul operaţiunii, locul opera-ţiunii, persoana obligată la plata TVA, modul de completare a facturii, reflectarea operaţiunilor în declaraţiile de TVA. Parcurgând această carte veţi găsi informaţii importante pentru dumneavoastră cu privire la modul de justificare a scutirii de TVA în cazul operaţiunilor intracomunitare, autofacturării, livrărilor către sine, prestărilor de servicii interne, intracomunitare şi în exteriorul Uniunii Europene, ajustării TVA şi multe altele.
Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
|
|
Lucrarea include toate modificările aduse Codului de procedură fiscală şi normelor metodologice şi cuprinde extrase, note şi trimiteri la ordinele, instrucţiunile, deciziile şi procedurile emise de Ministerul Finanţelor, ANAF sau Comisia fiscală centrală în aplicarea CPF, astfel cum au fost publicate până la5 ianuarie 2011. Această ediţie include ultimele modificări aduse Codului de procedură fiscală prin O.U.G. nr. 88/2010 şi O.U.G. nr. 117/2010. Dintre acestea, cele mai importante se referă la: reglementarea compensării de drept în materie, reducerea nivelului dobânzii datorate pentru creanţele fiscale neachitate la termen şi introducerea unui nou capitol – "Dispoziţii speciale privind verificarea persoanelor fizice supuse impozitului pe venit", care instituie regulile privind verificarea persoanelor fizice, locul desfăşurării verificării, avizul de verificare, raportul de verificare şi decizia de impunere.
Pretul nostru: Lei (Ron) 12.00
|
|
TITLU EPUIZAT!Ediţia a 9-a a lucrării prezintă avantajul că pe lângă textul Codului de procedură fiscală (cu ultimele modificări şi completări aduse prin O.U.G. nr. 117/2010 – M.Of. nr. 891 din 30 decembrie 2010) şi al Normelor metodologice de aplicare a acestuia, inserate direct sub articolele din Cod la care se referă, sunt prezentate şi deciziile Comisiei fiscale centrale şi ale Comisiei de proceduri fiscale emise de la data apariţiei Codului şi până în prezent. De asemenea se aduc în atenţia celor interesaţi trimiteri la legislaţia secundară (ordine ale ministrului finanţelor publice, ordine ale preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală) dar şi legislaţia conexă, precum şi recursurile în interesul legii şi deciziile Curţii Consti¬tuţionale, pentru a se asigura o completă cunoaştere şi înţelegere a dispoziţiilor legale. Venind în ajutorul celor care doresc să aprofundeze dreptul procedural fiscal, sunt incluse în lucrare şi trimiteri la doctrina de specialitate şi jurisprudenţa naţională, publicate în revistele de specialitate. Codul de procedură fiscală şi Normele metodologice se doreşte a fi un instru¬ment util în cunoaşterea şi aplicarea legislaţiei fiscale atât pentru consultanţii fiscali cât şi pentru contabili, avocaţi, magistraţi, studenţi, practic pentru oricine este interesat sau lucrează în domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu în ultimul rând, lucrarea se poate dovedi utilă şi pentru teoreticieni, în special prin trimiterile la legislaţie, jurisprudenţă şi, desigur, doctrină. TITLU EPUIZAT!
Pretul nostru: Lei (Ron) 11.50
|
|
TITLU EPUIZAT!Lucrarea este mai mult decât un clasic Cod de procedură adnotat. Varianta nouă pe care o aducem îmbină latura economică cu cea juridică şi fiscală, într-o viziune practică ce aruncă „lumini” din unghiuri diferite asupra aspectelor mai puţin cunoscute din procedura fiscală. Partea (contribuabil sau organ fiscal) care va şti să aplice în favoarea sa prevederile Codului de procedură fiscală va fi avantajată în faţa celeilalte. În comentariile pe care vi le oferim veţi găsi, printre altele: - Norme metodologice actualizate;
- exemple practice de aplicare a legii şi conexiuni cu articole de lege „legate” de cel comentat;
- soluţii reprezentative ale instanţelor judecătoreşti;
- care este adevărata forţă juridică a „precizărilor” Ministerului Economiei şi Finanţelor?
- exemple de impozitare a veniturilor ilicite, dar şi în ce mod se poate face “legal” evaziune fiscală;
- drepturi şi obligaţii ale contribuabilului care nu se regăsesc în forma explicită în Codul de procedură fiscală;
- exemple de atitudini neconforme ale organelor fiscale;
- cum se contestă cu succes procesul-verbal de contravenţie.
Pretul nostru: Lei (Ron) 9.00
|
|
Ediţia a 10-a a lucrării Codul fiscal şi Normele metodologice de aplicare, coordonată şi prefaţată de Mihai Brăgaru, cuprinde toate modificările legislative aduse Codului fiscal şi Normelor metodologice de aplicare a acestuia, publicate în Monitorul Oficial al României până la data de 10 august 2010. Lucrarea prezintă avantajul că pe lângă textul Codului fiscal (cu ultimele modificări şi completări aduse prin Legea nr. 168/2010 – M.Of. nr. 505 din 21 iulie 2010) şi al Normelor metodologice de aplicare a acestuia (cu ultimele modificări şi completări aduse prin H.G. nr. 791/2010 – M.Of. nr. 542 din 3 august 2010), inserate direct sub articolele din Cod la care se referă, sunt prezentate şi deciziile Comisiei fiscale centrale emise de la data apariţiei Codului şi până în prezent. De asemenea lucrarea aduce în atenţia celor interesaţi, trimiteri la legislaţia secundară (ordine ale ministrului finanţelor publice, ordine ale preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală) dar şi legislaţia conexă precum şi recursurile în interesul legii şi deciziile Curţii Constituţionale, pentru a se asigura o completă cunoaştere şi înţelegere a dispoziţiilor legale. Lucrarea Codul fiscal şi Normele metodologice de aplicare se doreşte a fi un instrument util în cunoaşterea şi aplicarea legislaţiei fiscale atât pentru consultanţii fiscali cât şi pentru contabili, avocaţi, magistraţi, studenţi, practic pentru oricine este interesat sau lucrează în domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu în ultimul rând, lucrarea se poate dovedi utilă şi pentru teoreticieni, în special prin trimiterile la legislaţie, jurisprudenţă şi, desigur, doctrină.
Pretul nostru: Lei (Ron) 54.00
|
|
TITLU EPUIZAT!Impozitul minim şi modul de reglementare a introducerii, luării în calcul la definitivarea impozitului pe profit şi eliminarea lui a dus în mediul fiscal la o serie de situaţii „ciudate”. Eliminarea lui, dacă la nivel de contribuabil a dus la o eventuală diminuare a sarcinii fiscale, ar fi trebuit, cel puţin teoretic, să uşureze şi munca truditorilor în ale fiscalităţii. Numai că şi după moarte acest impozit (sau apendice al impozitului pe profit) ne dă bătăi de cap. De câte ori nu am auzit în ultima perioadă întrebări de genul: cum se determină impozitul pe profit pentru anul 2010? perioadele fiscale sunt ani fiscali sau nu? pentru determinarea impozitului aferent perioadei 1 octombrie - 1 decembrie ce venituri şi cheltuieli luăm în calcul? doar cele aferente trimestrului IV sau cumulat de la începutul anului (cu scăderea impozitului pe profit (nu a celui minim) aferent primelor trimestre)? cum calculăm deductibilitatea a protocol? dar la pensiile private? Din păcate întrebări fără răspuns sau cu răspuns multiplu (numărul variantelor de răspuns crescând pe măsură ce aprofundezi tainele fiscalităţii). Dar care răspuns este cel corect? Tare am vrea să ştim. Totul pleacă de la o interpretare ce se dă termenului de perioada fiscală. Unii zic că e an fiscal, alţii că nu, ci doar o submulţime a anului fiscal (ceea ce schimbă radical optica). Probabil unele lămuriri ale ministerului vor aduce puţină lumină şi se va rezolva situaţia din punct de vedere practic. Până la urmă când semnezi pe sume contează ce zice cel ce te va controla. Va rămâne însă o dilemă ce va fi îndelung dezbătută de cei ce vor dori să înţeleagă filozofia fiscalităţii: există principialitate, există logică în textele fiscale sau s-a dorit doar o rezolvare „pe fugă” a unei probleme ce a ţinut mai mult de o decizie politică? Poate că era mai bine să rămână impozitul minim până la 31 decembrie 2010. Oricum, reglementarea fiscală rezultată ca urmare a eliminării impozitului minim seamănă într-un fel cu cea creată de neconcordanţele între O.U.G. nr. 58/2010 şi H.G. nr. 731/2010 referitoare la supunerea la contribuţii a veniturilor de natură profesională: avem mai multe variante şi nu ştim care este corectă (sau indiferent de ce argumente sunt pentru fiecare variantă, corectă va fi doar cea care va reprezenta poziţia oficială a statului). Poate doar percepţia diferă: cea referitoare la impozitul minim este mai rafinată, mai din saloanele boiereşti, pe când cealaltă era mai gregară. Dar tot un fel de dar grecesc rămâne. Troienii ştiu asta. Redacţia CH. Beck TITLU EPUIZAT!
Pretul nostru: Lei (Ron) 23.00
|
|
Cursul analizează aspecte referitoare la noţiunea de „finanţe publice”, atribuţiile principalelor organe ale statului implicate în procesul bugetar, activitatea bugetară, veniturile şi cheltuielile publice, controlul execuţiei bugetare, răspunderea în materie financiară şi moneda unică europeană. În cadrul capitolelor referitoare la veniturile şi cheltuielile publice sunt abordate teme de mare actualitate, cum ar fi achiziţiile publice, datoria publică şi sistemul asigurărilor sociale de stat. Prezenta ediţie a cursului are în vedere legislaţia internă în domeniul finanţelor publice publicată până la data de 1 noiembrie 2010, iar elementul de noutate îl constituie corelarea cu legislaţia comunitară în materie.
Pretul nostru: Lei (Ron) 61.00
|
|
În această lucrare se supun atenţiei cititorilor o serie de aspecte extrem de interesante din domeniul filosofiei fiscale, cum ar fi: funcţiile sistemului fiscal, criteriile de optimalitate ale sistemului fiscal, impozitul – sursă de ineficacitate, criteriul eficacităţii impozitului, criteriul echităţii impozitului. Problematica presiunii fiscale este, de asemenea, o componentă de mare vitalitate a lucrării, care subliniază importanţa cuantificării poverii fiscale atât la nivel macroeconomic, cât şi la nivel microeconomic. În finalizarea acestei problematici se prezintă cu o acurateţe demnă de semnalat specialiştilor din domeniu analiza cauzelor tendinţelor de creştere a prelevărilor obligatorii. O altă perspectivă pe care o ridică fiscalitatea o reprezintă şi posibilităţile de ameliorare a tratamentului fiscal, ocazie cu care sunt evidenţiate o serie de aspecte extrem de practice în acest sens, cum ar fi: teoria liberală a impozitului, impozitarea veniturilor şi distribuirea acestora, necesitatea reconsiderării impozitului pe profit etc. Pe de altă parte, o componentă importantă a lucrării este afectată prezentării impactului pe care îl are fiscalitatea asupra finanţelor corporative, dezvoltată prin aspectele următoare: incidenţa impozitării rezultatelor asupra cash flow şi asupra costului capitalului, structura financiară şi valoarea firmei în prezenţa impozitării rezultatelor, problematica dublei impozitări a dividendelor. Demnă de evidenţiat este şi partea dedicată unor aspecte relevante din domeniul filosofiei fiscale la nivel retrospectiv, ocazie cu care se realizează o incursiune prin reluarea efectului Laffer – un fenomen universal –, precum şi prin reliefarea fundamentelor teoretice ale raţiunii şi funcţionalităţii impozitului pe venitul individual (global).
Pretul nostru: Lei (Ron) 63.00
|
|
TITLU EPUIZAT!Cum se interpretează legislaţia fiscală, cum se determină şi când se virează statului impozitele datorate, ce fel de declaraţii trebuie completate şi când trebuie acestea depuse la organele fiscale? Pentru a răspunde acestor întrebări şi pentru a face fiscalitatea cât mai accesibilă tuturor categoriilor de persoane fizice sau juridice, dar şi studenţilor, au fost abordate mai întâi aspectele generale şi calendarul obligaţiilor fiscale, urmând ca apoi să fie prezentate, într-o manieră în acelaşi timp accesibilă şi completă, impozitele, taxele şi contribuţiile reglementate de sistemul fiscal din România, precum şi procedura de realizare a controlului fiscal. Cartea are un pronunţat caracter practic, prezentând, pe lângă reglementările fiscale legale, interpretări ale unor paragrafe legislative şi exemple privind modul de calcul al impozitelor.
Pretul nostru: Lei (Ron) 44.00
|
|
TITLU EPUIZAT!Lucrarea Fiscalitatea in Romania Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta isi propune o analiza sistematica, disecata pana la detaliu, a intregii problematici a taxelor si impozitelor si a procedurilor fiscale. Actualizata conform ultimelor modificari aduse Codului fiscal si Codului de procedura fiscala in anul 2005, aceasta carte poate fi apreciata ca un excelent indrumar practic, in primul rand pentru profesionistii domeniului financiar-contabil, dar si pentru toti platitorii de taxe si impozite din Romania.
Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
|
|
Prezenta lucrare include o analiză detaliată a noţiunii de „control financiar”, a autorităţilor competente în acest domeniu, a cadrului general al inspecţiei fiscale, precum şi a regulilor specifice privind inspecţia fiscală. În cadrul acestei de-a doua ediţii, o atenţie deosebită a fost rezervată actelor administrativ-fiscale rezultând din procedurile de control, sub aspectul naturii lor juridice, dar mai ales a regimului de contestare. În acest sens, s-au urmărit principalele dispoziţii normative în materie şi a fost identificată o paletă largă de soluţii de practică judiciară. Prin caracterul detaliat al demersului analitic, lucrarea se doreşte a fi un instrument de lucru la nivel de contencios administrativ, în toate fazele procedurii, încercând să ofere soluţii de legalitate şi regularitate.
Pretul nostru: Lei (Ron) 19.00
|
|
TITLU EPUIZAT!Lucrarea, actualizată la data de 5 august 2010, cuprinde reglementarea-cadru a activităţii contabile stabilită prin Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, precum şi Ordinele ministrului finanţelor publice nr. 3055/2009, respectiv nr. 1879/2010, dar şi Normele metodologice privind organizarea şi conducerea evidenţei contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabil în conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Pretul nostru: Lei (Ron) 12.90
|
|
Predictibilitatea fiscală se raportează atât la prevederile procedural-fiscale, cât şi la prevederile de drept substanţial edictate în materie fiscală. În contextul economic actual rolul acestui principiu este mult diminuat de percepţiile politice asupra fenomenului fiscal.
Pretul nostru: Lei (Ron) 31.00
|
|
Întrucât organele fiscale au şi natură de autorităţi publice, fapt ce implică exercitarea puterii publice, este important să existe mijloacele necesare care să permită persoanelor fizice şi juridice să controleze eventualele abuzuri săvârşite în acest cadru.
Pretul nostru: Lei (Ron) 34.00
|
|
TITLU EPUIZAT!În activitatea comercială din ultimii ani întâlnim tot mai des situaţii când două sau mai multe persoane fizice şi/sau juridice participă cu anumite bunuri sau servicii în vederea exercitării în comun a unor activităţi comerciale, fără ca din această asociere să ia naştere o nouă entitate juridică. Acest tip de asociere este tratat în prezenta lucrare şi poartă denumirea de „asociere în participaţiune”. Lucrarea îmbină noţiunile juridice cu cele fiscale referitoare la asocierea în participaţie întâlnite în legislaţia noastră, respectiv în Codul comercial, Codul fiscal, precum şi în Normele de aplicare a Codului fiscal.
Pretul nostru: Lei (Ron) 15.00
|
NOTĂ JURIDICĂ (RESPECTAREA DREPTURILOR DE AUTOR) Drepturile de autor (drepturile de copyright) asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe portalulwww.lucrari.ro În conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare, drepturile de autor asupra asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe site-ul www.lucrari.ro aparțin creatorului sau creatorilor lor, respectiv editurilor care funcţionează în cadrul societăţii noastre, colectivului de redacţie, ori editurilor sau autorilor parteneri. Toate drepturile sunt rezervate acestora! Lucrările prezentate pe site-ul nostru (prin "lucrari" înţelegându-se orice material publicat, fie el carte clasica, manual, ebook, studiu, material, referat etc.) nici în tot, nici în parte, NU pot fi copiate, reproduse, traduse, arhivate sau transmise sub nicio formă şi prin niciun fel de mijloace mecanice sau electronice fără acordul scris (semnat si stampilat) al creatorului respectivei lucrări sau companiei care detine drepturile de autor. Este interzisă, de asemenea, chiar şi după achiziţionare, publicarea lucrărilor pe diverse site-uri tip bază de documente (gen scribd.com sau altele asemănătoare), pe site-uri de socializare sau pe orice alte suporturi, fără un acord scris. Drepturile de distribuţie, atât în România, cât și în străinătate, aparțin în exclusivitate autorilor lucrărilor sau companiilor producătoare. În cazul în care descoperiţi că persoane rău intenţionate au încălcat drepturile de autor, vă rugăm să ne anunţaţi folosind telefoanele de contact sau adresa de email, iar noi vom lua în cel mai scurt timp măsurile legale ce se impun de la caz, la caz. Pentru că vrem să încurajăm respectarea drepturilor de autor pe internet, fiecărei persoane care descoperă un abuz în sensul celor menţionate mai sus, îi vom oferi gratuit o carte tipărită din stocul nostru! Pentru mai multe detalii privind drepturile de autor, accesati termenii si conditiile de colaborare! ÎNTREBĂRI FRECVENTE 1. Cine a elaborat (conceput) lucrările prezentate pe site-ul www.lucrări.ro? Toate lucrările in format tiparit şi/sau ebook, prezentate pe site-urile grupului nostru editorial, sunt concepute fie în redacţiile editurilor noastre, prin specialişti din diverse domenii de activitate - avocaţi, jurişti, economişti, ingineri etc., în decursul a peste 10 ani de activitate, fie de societăţile partenere, în special edituri de prestigiu axate pe domeniile juridic, economic, agricol, dar şi din alte ramuri de activitate. Nu expunem spre vânzare lucrări fără a respecta termenii şi condiţiile contractuale impuse de partenerii nostri ori fără respectarea legislaţiei în vigoare! De asemenea, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat să fim întrebaţi de către clienţi, facem precizarea că nu oferim la schimb lucrări din stocul nostru! 2. În ce format se predau lucrările comandate? Lucrările prezentate pe site-urile companiei noastre se predau fie în format tipărit, fie în format şi tipărit şi electronic, ori numai electronic (pe CD, în format Word şi/sau PDF), în funcţie de specificaţiile tehnice indicate pe pagina de prezentare a fiecărui produs. 3. Care este termenul de livrare al lucrărilor? Atât lucrările tipărite, cât şi lucrarile în format electronic se livrează, în măsura în care sunt pe stoc, în termen de cca. 2-5 zile lucrătoare, în funcţie de modalitatea de transport aleasă de dvs. (Servicii de transport rapid sau normal). Comenzile care nu pot fi onorate intr-un timp rezonabil datorita lipsei produselor din stoc, vor fi anulate si vom trimite, prin email, notificare catre client despre situatia apărută. Astfel de momente se pot ivi oricand, spre exemplu, din cauza epuizării lucrărilor solicitate la partenerii nostri contractuali (producatori, furnizori etc.). 4. În ce scop pot folosi o lucrare publicată pe site-ul dvs.? Lucrările publicate pe site-ul nostru se pot folosi în orice scop, atât timp cât se respectă legislaţia în vigoare privind drepturile de autor. Spre exemplu, se pot folosi, ca şi orice carte, ca sursă de documentare sau ca material educativ pentru aprofundarea unui anumit domeniu sau temă; se pot folosi la elaborarea propriilor lucrări, articole, referate etc. necesare în procesul educaţional; se pot folosi chiar si citate din lucrări, dar, bineînţeles, cu specificarea sursei de documentare. 5. Pot folosi o lucrare de pe site-ul dvs. ca şi lucrare de licenţă, de disertaţie sau de doctorat ? NU, nu puteti folosi ca atare lucrările prezentate pe site-ul nostru ca lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat etc. pentru că, în primul rând, aţi încălca drepturile de autor. Puteţi însă folosi lucrările editate de noi ca principală sursă de documentare, cu condiţia să specificaţi sursa, în notele de subsol, care trebuie să cuprindă: numele autorului lucrării, titlul lucrării, editura producătoare, anul editării şi pagina. De asemenea, lucrarea utilizată trebuie trecută la bibliografia finală a lucrării dvs. În al doilea rând, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011) interzice expres vânzarea/cumpărarea de lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat sau alte asemenea lucrări ştiinţifice, prin dispoziţiile art. 143 alin. (5) stipulând că: "Este interzisă comercializarea de lucrări ştiinţifice în vederea facilitării falsificării de către cumpărător a calităţii de autor al unei lucrări de licenţă, de diplomă, de disertaţie sau de doctorat". Totodată noua lege a impus sancţiuni severe atât pentru cei care cumpără astfel de lucrări gata făcute cât şi pentru cadrele didactice, care nu se preocupă de asigurarea originalităţii lucrărilor pe care le coordonează. În aceste condiţii putem să formulăm şi câteva SFATURI şi/sau AVANTAJE: 1. Nu riscaţi exmatricularea sau alte sancţiuni cumpărând, spre exemplu, o lucrare de licenta gata facută, când puteţi să vă procuraţi foarte uşor cărţi şi alte documentaţii necesare concepute de profesionişti şi să vă elaboraţi singuri lucrările, asigurând astfel originalitatea muncii dvs. şi fără să riscaţi absolut nimic! Mai mult decât atât, aveţi şi avantajul că, la final, veţi şti ce aţi scris în propria lucrare şi veţi fi mai bine pregătit în vederea susţinerii acesteia. 2. Elaborând singuri proiectele veţi avea şi garanţia că ce aţi scris este corect, atât din punct de vedere noţional, gramatical etc., cât şi sub aspectul legislaţiei în vigoare! Cu titlu de exemplu, vă amintim că în cazul lucrărilor juridice, veţi găsi de vânzare pe internet fel şi fel de lucrări elaborate de neprofesionisti, redactate fără a se ţine cont de legislaţia în vigoare care în România este într-o continuă schimbare. În aceste condiţii cel mai bine este să folosiţi surse de încredere şi să verificaţi personal schimbările legislative! 3. Elaborând singuri lucrările veți evita încălcarea drepturilor de autor, dacă avem aici în vedere că majoritatea site-urilor care vând lucrări de licență, diplomă, disertație sau doctorat funcționează ilegal, prin punerea în vânzare fără niciun drept, a unor lucrări elaborate de alte persoane şi "adunate" de la profesori, secretariatele facultăţilor, centrele de copiere sau chiar de la firmele care asigură copertarea lucrărilor. Pentru mai multe detalii privind modul de elaborare al unor lucrări de ştiinţifice puteţi consulta ghidul de redactare şi tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice!
|
Recent vizualizate
Pretul nostru: |
Lei (Ron) 22.00 |
|