Welcome to our store!

Parteneri

 

 

Atentatul ce pune in pericol siguranta statului

Descriere

Infracţiunile contra siguranţei statului nu au, de regula, un obiect material, acţiunea incriminata nefiind exercitata în mod direct asupra unui bun sau asupra corpului unei persoane. Excepţie de la aceasta caracteristica generala fac unele fapte de tradare; de pilda, în cazul tradarii prin transmiterea de secrete, obiectul material consta în documentul care reprezinta un secret de stat şi care este transmis, procurat sau deţinut în vederea transmiterii; sau cazul tradarii prin ajutarea inamicului, infracţiune al carei obiect material consta în uzine, instalaţii industriale, cai de comuncaţie, aeronave, aparate, armament, diverse alte valori etc., predate sau procurate inamicului.

De asemenea, exista obiect material constând, de data aceasta, în corpul persoanei/persoanelor, în cazul atentatului care pune în pericol siguranţa statului sau în cazul atentatului contra unei colectivitaţi. Oricum ar fi, de câte ori o infracţiune contra statului are un obiect material, acesta este aratat în chiar textul legii, indicându-se trasaturile ce-l caracterizeaza. Infracţiunile contra siguranţei statului includ în latura lor obiectiva, la fel ca orice alta infracţiune, o fapta, o urmare periculoasa şi un raport de cauzalitate dintre fapta şi urmare.

Fapta, care este descrisa în textul de incriminare, difera de la o infracţiune contra siguranţei statului la alta. De cele mai multe ori, ea consta într-o acţiune, ceea ce însemna ca cele mai multe infracţiuni contra siguranţei statului sunt infracţiuni comisive care creeaza o stare de pericol sau, eventual, aduce o atingere siguranţei statului. Acţiunile se pot materializa în felurite modalitaţi: transmiterea unor secrete de stat (în cazul infracţiunii de tradare prin transmitere de secrete), acţiune armata (subminare a puterii de stat), atentat împotriva unei personalitaţi a statului nostru ori a unui alt stat (atentantul care pune în pericol siguranţa statului, respectiv infracţiuni contra reprezentantului unui stat strain), distrugerea de bunuri materiale (acte de diversiune), transmiterea orala sau scrisa de idei, concepţii (propaganda în favoarea statului totalitar şi comunicarea de informaşii false), iniţierea unei asociaţii (complotul) ori acşiuni împotriva ordinii constituţionale.

Trimite unui prieten Adauga parerea ta Adauga la wishlist Adauga in lista de comparare cu alte produse

CUMPARA

Pretul nostru: Lei (Ron) 140.00
Cantitate:

CUPRINS

CAPITOLUL I NOŢIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND INFRACŢIUNILE CONTRA SIGURANŢEI STATULUI

 Secţiunea I GENERALITĂŢI

§.1.Justificare

§.2.Scurt isoric

Secţiunea a II-a ASPECTE COMUNE PRIVIND INFRACŢIUNILE CONTRA SIGURANŢEI STATULUI

§.1.Obiectul ocrotirii penale

1.Obiectul juridic special

2.Obiectul material

§.2.Subiecţii

1.Subiectul activ

2.Subiectul pasiv

§.3.Latura obiectivă

§.4.Latura subiectivă

§.5.Formele infracţiunii

§.6.Modalităţi normative

§.7.Regimul sancţionator

§.8.Tăinuirea şi favorizarea

§.9.Aspecte procesuale

 

CAPITOLUL II ASPECTE GENERALE PRIVIND INFRACŢIUNEA DE ATENTAT CONTRA SIGURANŢEI STATULUI

Secţiunea I SCURT ISTORIC

Secţiunea a II-a CONCEPT ŞI CARACTERIZARE

Secţiunea a III-a ASPECTE CRIMINOLOGICE

Secţiunea a IV-a LEGĂTURI CU ALTE INFRACŢIUNI

 

CAPITOLUL III FACTORII INFRACŢIUNII

Secţiunea I OBIECTUL JURIDIC AL INFRACŢIUNII

§.1.Obiectul juridic special

§.2.Obiectul material

Secţiunea a II-a SUBIECŢII INFRACŢIUNII

§.1.Subiectul activ

§.2.Subiectul pasiv

 

CAPITOLUL IV STRUCTURA ŞI CONŢINUTUL JURIDIC AL INFRACŢIUNII

Secţiunea I SITUAŢIA PREMISĂ

Secţiunea a II-a LATURA OBIECTIVĂ

§.1.Elementul material

§.2.Cerinţa esenţială

§.3.Urmarea imediată

§.4.Legătura de cauzalitate

Secţiunea a III-a LATURA SUBIECTIVĂ

 

CAPITOLUL V FORME, MODALITAŢI ŞI SANCŢIUNI

Secţiunea I FORMELE INFRACŢIUNII

§.1.Actele preparatorii

§.2.Tentativa

§.3.Consumare

§.4.Epuizare

 Secţiunea a II-a MODALITĂŢILE INFRACŢIUNII

Secţiunea a III-a REGIMUL SANCŢIONATOR

 

CAPITOLUL VI ASPECTE PROCESUALE

 

NOTĂ JURIDICĂ (RESPECTAREA DREPTURILOR DE AUTOR) 

Drepturile de copyright asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) publicate pe portalul www.lucrari.ro

În conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare, dreturile de autor asupra lucrării de față aparțin creatorului sau creatorilor lucrării, respectiv S.C. INFO-CONSULTING AGENCY SRL, editurilor care funcţionează în cadrul societăţii (Editura Nomina Lex, Editura Gramen şi Editura Universul Literar) si colectivului de redactie.

Toate drepturile sunt rezervate SC INFO-CONSULTING AGENCY SRL.

Această lucrare, nici în tot, nici în parte, NU poate fi copiată, reprodusă, tradusă, arhivată sau transmisă sub nicio formă şi prin niciun fel de mijloace mecanice sau electronice fără acordul scris al SC INFO-CONSULTING AGENCY SRL, semnat şi stampilat de conducerea societăţii.

Este interzisă, de asemenea, chiar şi după achiziţionare, publicarea lucrărilor în format electronic pe diverse site-uri tip bază de documente (gen scribd.com sau altele asemănătoare), pe site-uri de socializare sau orice alte site-uri care nu sunt proprietatea SC INFO-CONSULTING AGENCY SRL.

Drepturile de distribuţie, atât în România, cât și în străinătate, aparțin în exclusivitate SC INFO-CONSULTING AGENCY SRL.

În cazul în care descoperiţi că persoane rău intenţionate au încălcat drepturile noastre de autor, vă rugăm să ne anunţaţi folosind formularul de contact, iar noi vom lua în cel mai scurt timp măsurile legale ce se impun de la caz, la caz. Pentru că vrem să încurajăm respectarea drepturilor de autor pe internet, fiecărei persoane care descoperă un abuz în sensul celor menţionate mai sus, îi vom oferi gratuit o carte tipărită , publicată de editurile noastre (Editura Nomina Lex, Editura Gramen sau Editura Universul Literar)!

Pentru mai multe detalii privind drepturile de autor, accesati termenii si conditiile de colaborare!

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1. Cine a elaborat (conceput) lucrările în format electronic prezentate pe site-ul www.lucrări.ro?

Toate lucrările in format ebook, prezentate pe site-urile grupului nostru editorial, sunt concepute de SC INFO-CONSULTING AGENCY SRL, prin specialiştii noştri, în calitate de avocaţi, jurişti, economişti, ingineri etc. în decursul a peste 10 ani de activitate.

Nu expunem spre vânzare şi nici nu am expus vreodată lucrări în format electronic concepute de alte persoane. De asemenea, nu oferim la schimb lucrări din baza noastră de date!

 

2. În ce format se predau lucrările în format electronic?

Lucrările în format electronic prezentate pe site-urile firmei noastre se predau atât în format tipărit, cât şi în format electronic (pe CD, în format Word şi PDF).

 

3. Care este termenul de livrare al lucrărilor în format electronic?

Ca şi cărţile tipărite, şi lucrarile în format electronic se livrează, în măsura în care sunt pe stoc, în termen de cca. 2-5 zile lucrătoare, în funcţie de modalitatea de transport aleasă de dvs. (FanCourier sau Poşta Română).

 

4. În ce scop pot folosi o lucrare în format electronic publicată pe site-ul dvs.?

Lucrările în format electronic publicate pe site-ul nostru se pot folosi în orice scop, atât timp cât se respectă legislaţia în vigoare privind drepturile de autor. Spre exemplu, se pot folosi, ca şi orice carte tipărită, ca sursă de documentare sau ca material educativ pentru aprofundarea unui anumit domeniu sau temă; se pot folosi la elaborarea propriilor lucrări, articole, referate etc. necesare în procesul educaţional; se pot folosi chiar si citate din lucrări, dar, bineînţeles, cu specificarea sursei de documentare etc. etc.

 

5. Pot folosi aceste lucrări ca şi lucrări de licenţă, de disertaţie sau de doctorat ?

NU, nu puteti folosi ca atare lucrările noastre ca lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat etc. pentru că, în primul rând, aţi încălca drepturile de autor. Puteţi însă folosi lucrările în format electronic editate de noi ca principală sursă de documentare, cu condiţia să specificaţi sursa care trebuie să cuprindă: numele autorului lucrării, titlul lucrării, editura producătoare, anul editării şi pagina.

În al doilea rând, Legea educatiei naţionale nr. 1/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011) interzice expres vânzarea/cumpărarea de lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat sau alte asemenea lucrări ştiinţifice, prin dispoziţiile art. 143 alin. (5) stipulând că: "Este interzisă comercializarea de lucrări ştiinţifice în vederea facilitării falsificării de către cumpărător a calităţii de autor al unei lucrări de licenţă, de diplomă, de disertaţie sau de doctorat". Totodată noua lege a impus sancţiuni severe atât pentru cei care cumpără astfel de lucrări gata făcute cât şi pentru cadrele didactice, care nu se preocupă de asigurarea originalităţii lucrărilor pe care le coordonează. 

În aceste condiţii putem să formulăm şi câteva SFATURI şi/sau AVANTAJE:

1. Nu riscaţi exmatricularea sau alte sancţiuni cumpărând o lucrare gata facută, când puteţi să vă procuraţi foarte uşor cărţi şi alte documentaţii necesare concepute de profesionişti şi să vă elaboraţi singuri lucrările, asigurând astfel originalitatea muncii dvs. şi fără să riscaţi absolut nimic! Mai mult decât atât, aveţi şi avantajul că, la final, veţi ştii ce aţi scris în propria lucrare şi veţi fi mai bine pregătit în vederea susţinerii.

2. Elaborând singuri proiectele veţi avea şi garanţia că ce aţi scris este corect, atât din punct de vedere noţional, gramatical etc., cât şi sub aspectul legislaţiei în vigoare! Cu titlu de exemplu, vă amintim că în cazul lucrărilor juridice, veţi găsi de vânzare pe internet fel şi fel de lucrări elaborate de neprofesionisti, redactate fără a se ţine cont de legislaţia în vigoare care în România este într-o continuă schimbare. În aceste condiţii cel mai bine este să folosiţi surse de încredere şi să verificaţi personal schimbările legislative!

3. Elaborând singuri lucrările veți evita încălcarea drepturilor de autor, dacă avem aici în vedere că majoritatea site-urilor care vând lucrări de licență, diplomă, disertație sau doctorat funcționează ilegal, prin punerea în vânzare fără niciun drept, a unor lucrări elaborate de alte persoane şi "adunate" de la profesori, secretariatele facultăţilor, centrele de copiere sau chiar de la firmele care asigură copertarea lucrărilor .

Pentru mai multe detalii privind modul de elaborare al unor lucrări de ştiinţifice puteţi consulta ghidul de redactare şi tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice!

 

 

 

 

 
                                           B I B L I O G R A F I E
 
I. Legislatie
 
1. Constituţia României din 1991.
2. Decretul-Lege nr. 12/10.01.1990, publicat în M.Of. nr. 7/12.01.1990, modificat prin Legea nr. 56/04.02.1992 (M. Of. nr. 126/9.04.1992).
3. Legea nr. 51/29.07.1991, publicata în M.Of. nr. 163/7.08.1991.
4. Codul penal al R.S.R./21.04.1968, publicat în B.Of., partea I, nr. 79-79 bis/21.04.1968.
5. Codul de procedura penala, publicat în B.Of. nr. 145-146/12.11.1968, republicat în B.Of. nr. 58-59/aprilie 1973.
6. Legea nr. 104/22.09.1992, pentru modificarea şi completarea Codului penal şi codului de procedura penala şi a altor legi, precum şi abrogarea legii nr. 59/1968 şi a Decretului nr. 218/1977, publicata în M.Of. nr. 244/01.10.1992.
7. Legea nr. 45/01.07.1993, pentru modificarea şi completarea Codului de procedura penala, publicata în M.Of. nr. 147/01.07.1993.
8. Legea nr. 92/04.08.1992, pentru organizarea judecatoreasca, publicata în M.Of. nr. 197/13.08.1992.
9. Legea nr. 45/01.07.1994, legea apararii naţionale a României, publicata în M.Of. nr. 172/07.07.1994.
10. Legea nr. 37/07.12.1990 pentru organizarea şi funcţionarea guvernului, publicata în M.Of. nr. 137/08.12.1990.
11. Legea nr. 40/18.12.1990 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului de Interne, publicata în M.Of. nr. 146/18.12.1990.
12. Legea nr. 41/18.12.1990 privind organizarea şi funcţionara Ministerului Apararii Naţionale, publicata în M.Of. nr. 147/19.12.1990.
13. Legea nr. 14/24.02.1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, publicata în M.Of. nr. 33/03.03.1990.
14. Legea nr. 140/05.11.1996 pentru modificarea şi completarea Codului penal, publicata în M.Of. nr. 289/14.11.1996.
15. Legea nr. 141/05.11.1996 pentru modificarea şi completarea Codului de procedura penala, publicata în M.Of. nr. 289/14.11.1996.
 
II. Doctrina
1. Antoniu George, Bulai Constantin, Chivulescu Gheorghe, Dictionar juridic penal, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1976.
2. Bajanov Boris, Kremlinul anilor '20, Editura Cogito, Oradea, 1991.
3. Bulai Constantin, Drept penal român. Partea generala, vol. I-II, Casade editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1992.
4. Beaumont Maurice, Marea conjuratie împotriva lui Hitler, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1977.
5. Ciobanu Dan, Duculescu Victor, Drept constitutional român, Editura Hyperion XXI, Bucureşti, 1993.
6. Cernea Emil, Molcut Emil, Istoria statului si dreptului românesc, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1992.
7. Cizec Eugen, Secventa romana, Editura Politica, Bucureşti, 1986.
8. Cassius Dio, Istoria romana, vol. III, traducere de A. Piatkowski, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1955.
9. Campus Eliza, I.G.Duca în vol. Diplomati ilustri, Editura Politica, Bucureşti, 1986.
10. Cojocaru Octavian, Legi speciale cuprinzând sancţiuni penale. Culegere de texte cu adnotari, Editura Continent XXI, Bucureşti, 1995.
11. Cocaina Aurica, Recidiva în dreptul penal român, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 1992.
12. Diaconescu Gheorghe, Drept penal. Partea speciala, Bucureşti, 1995.
13. Diaconescu Gheorghe, Infractiunile în legi speciale si legi extrapenale, vol. I, Editura Syrius, Bucureşti, 1994.
14. Diaconescu Gheorghe, Infractiunile în legi speciale si legi extrapenale, Editura ALL, Bucureşti, 1996.
15. Dongoroz Vintila, Siegfried Kahane, Oancea Ion, Fodor Iosif, Iliescu Nicoleta, Bulai Constantin, Stanoiu Rodica, Roşca Victor, Explicatii teoretice ale Codului penal român, vol. III, partea speciala, Editura Academiei R.S.R., Bucureşti, 1971.
16. Drîmba Ovidiu, Istoria culturii si civilizatiei, vol. I, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1984.
17. Daneş {tefan, Antoniu George, Popa Marin, Codul penal pe întelesul tuturor, Editura Politica, Bucureşti, 1988.
18. Diaconu Ion, Curs de drept international public, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1993.
19. Duculescu Victor, Luncan Ion, Drepturile omului, partea a II-a, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 1993.
20. Dongoroz Vintila şi colab., Explicatii teoretice ale Codului penal român. Partea generala, vol. II, Editura Academiei R.S.R., Bucureşti, 1970.
21. Filipescu Ion, Tratat de dreptul familiei, Editura ALL, Bucureşti, 1993.
22. Grossman Valeri, Panta Rhei, Editura Humanitas, Bucureşti, 1990.
23. Goma Paul, Culorile curcubeului '77, Editura Humanitas, Bucureşti, 1990.
24. Galeano Eduardo, Memoria focului, traducere de Alexandru Ciolan, Editura Politica, Bucureşti, 1988.
25. Ghimpu Sanda şi colab., Dictionar juridic selectiv, Editura Albatros, Bucureşti, 1985.
26. Gheysens Roger, Spionii, aventurierii istoriei, Editura Enciclopedica, Bucureşti, 1991.
27. Havel Vaclav, Interogatoriu în departare, Editura Tinerama, Bucureşti, 1991.
28. Iorgovan Antonie, Deleanu Ion, Constantinescu Mihai, Muraru Ion, Vasilescu Florin, Vida Ioan, Constitutia României comentata si adnotata, Editura Monitorul Oficial R.A., Bucureşti, 1992.
29. Luburici Momcilo, Ceterchi Ioan, Teoria generala a dreptului, note de curs, Bucureşti, 1991.
30. Loghin Octavian, Drept penal român. Partea speciala, vol. I, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1994.
31. Loghin Octavian, Toader Tudorel, Drept penal român. Partea speciala, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1994.
32. Loghin Octavian, Filipaş Avram, Drept penal român. Parte speciala, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1992.
33. Mommsen Theodor, Istoria romana, vol. III, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1988.
34. Muraru Ion, Drept constitutional si institutii politice, Bucureşti, 1993.
35. Monchablon Alain, Cartea cetateanului, Editura Humanitas, Bucureşti, 1991.
36. Muraru Ion, Iancu George, Pucheanu Mona-Lisa, Corneliu Liviu Popescu, Constitutiile României, Editura Monitorul Oficial R.A., Bucureşti, 1993.
37. Molcuţ Emil, Oancea Dan, Drept roman, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1993.
38. Moldovan Lucia, Organizarea si functionarea organelor judecatoresti ale R.S.R., Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1989.
39. Narcis Giurgiu, Raspunderea si sanctiunea de drept penal, Editura Neuron, Focşani, 1995.
40. Neagu Ion, Drept procesual penal. Partea generala, Bucureşti, 1992.
41. Papadopol Vasile, Pavel Doru, Formele unitatii infractionale în dreptul penal român, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1992.
42. Papadopol Vasile, Turianu Corneliu, Apelul penal, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1994.
43. Petric Aron, Istoria României între anii 1918-1981, Editura Didactica şi Pedagogica, Bucureşti, 1981.
44. Platon, Republica, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1986.
45. Poenaru Iulian, Pedeapsa cu moartea, ''pro'' sau ''contra''?, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 1994.
46. Radescu G. şi colectiv, Codul penal Carol al II-lea, Editura Librariei Socec, Bucureşti, 1937, vol. II, partea speciala.
47. Ramureanu Virgil, Competenta penala a organelor judiciare, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1980.
48. Stanoiu Mihaela Rodica şi colab., Drept penal. Parte generala. Note de curs, Editura Hyperion XXI, Bucureşti, 1992.
49. Stanoiu Mihaela Rodica, Criminologie, Editura Oscar Print, Bucureşti, 1997.
50. Stancu Emilian, Introducere în criminologia generala, Editura Carro, Bucureşti, 1994.
51. Stancu Emilian, Criminalistica, Editura Tempus S.R.L., Bucureşti, 1992, vol. I.
52. Stancu Emilian, Criminalistica, vol. II, Editura Pro Arcadia, Bucureşti, 1993.
53. Sîmbrian Theodor, Drept roman. Principii, institutii si texte celebre, Casa de editura şi presa "{ansa" S.R.L., Bucureşti, 1993.
54. Shakespeare William, Iulius Caesar, în Shakespeare. Opere complete, vol. V, Editura Univers, Bucureşti, 1986.
55. Tamaş Sergiu, Dictionar politic. Institutiile democratiei si cultura civica, Editura Academiei Române, Bucureşti, 1993.
56. Tanoviceanu Ion, Tratat de drept si procedura penala, ediţia a II-a, Editura Curierul Judiciar, Bucureşti, 1924, vol. I.
57.Voiculescu Marin şi colab., Doctrine politice contemporane, Editura didactica şi pedagogica, Bucureşti, 1985.
58. Volonciu Nicolae, Tratat de procedura penala. Partea generala, vol. I, Editura Paideea, Bucureşti, 1993.
59. Volonciu Nicolae, Tratat de procedura penala. Partea speciala, vol. II, Editura Paideea, Bucureşti, 1994.
60. Vasiliu Teodor şi colab., Codul penal al R.S.R. comentat si adnotat. Partea generala, Editura {tiinţifica, Bucureşti, 1972.
61. Vasiliu Teodor şi colab., Codul penal al R.S.R. comentat si adnotat. Partea speciala, vol. I, Editura {tiinţifica şi Enciclopedica, Bucureşti, 1975.
62. Zolyneac Maria, Drept penal. Partea generala, Editura Fundaţiei Chemarea, Iaşi, 1993.
63. Zdrenghea Voicu, Mitrofan Nicolae, Butoi Tudorel, Psihologie judiciara,Editura {ansa SRL, Bucureşti, 1992.
64.Dincu Aurel, Bazele criminologiei, Editura Proarcadia, Bucureşti, 1993.
Titlul lucrarii: Atentatul ce pune in pericol siguranta statului
Autor: Redactia Lucrari.ro
Anul elaborarii: 1997
Numar de pagini: 59
Format: A4
Diacritice: Da
Note de subsol: Da
Format de livrare: Un exemplar tipărit, hârtie A4 + CD cu lucrarea in format Word
Termen de livrare: 24-72 ore din momentul efectuării comenzii

 

 

NOTĂ JURIDICĂ (RESPECTAREA DREPTURILOR DE AUTOR)

Drepturile de autor (drepturile de copyright) asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe portalulwww.lucrari.ro

În conformitate cu dispozitiile Legii nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare, drepturile de autor asupra asupra cartilor in format clasic (tiparit), asupra manualelor, asupra ebook-urilor (cărţilor/lucrărilor în format electronic) sau oricăror alte materiale, articole, documentatii, studii etc. publicate pe site-ul www.lucrari.ro aparțin creatorului sau creatorilor lor, respectiv editurilor care funcţionează în cadrul societăţii noastre, colectivului de redacţie, ori editurilor sau autorilor parteneri. Toate drepturile sunt rezervate acestora!

Lucrările prezentate pe site-ul nostru (prin "lucrari" înţelegându-se orice material publicat, fie el carte clasica, manual, ebook, studiu, material, referat etc.) nici în tot, nici în parte, NU pot fi copiate, reproduse, traduse, arhivate sau transmise sub nicio formă şi prin niciun fel de mijloace mecanice sau electronice fără acordul scris (semnat si stampilat) al creatorului respectivei lucrări sau companiei care detine drepturile de autor.

Este interzisă, de asemenea, chiar şi după achiziţionare, publicarea lucrărilor pe diverse site-uri tip bază de documente (gen scribd.com sau altele asemănătoare), pe site-uri de socializare sau pe orice alte suporturi, fără un acord scris.

Drepturile de distribuţie, atât în România, cât și în străinătate, aparțin în exclusivitate autorilor lucrărilor sau companiilor producătoare.

În cazul în care descoperiţi că persoane rău intenţionate au încălcat drepturile de autor, vă rugăm să ne anunţaţi folosind telefoanele de contact sau adresa de email, iar noi vom lua în cel mai scurt timp măsurile legale ce se impun de la caz, la caz. Pentru că vrem să încurajăm respectarea drepturilor de autor pe internet, fiecărei persoane care descoperă un abuz în sensul celor menţionate mai sus, îi vom oferi gratuit o carte tipărită din stocul nostru!

Pentru mai multe detalii privind drepturile de autor, accesati termenii si conditiile de colaborare!

 

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1. Cine a elaborat (conceput) lucrările prezentate pe site-ul www.lucrări.ro?

Toate lucrările in format tiparit şi/sau ebook, prezentate pe site-urile grupului nostru editorial, sunt concepute fie în redacţiile editurilor noastre, prin specialişti din diverse domenii de activitate - avocaţi, jurişti, economişti, ingineri etc., în decursul a peste 10 ani de activitate, fie de societăţile partenere, în special edituri de prestigiu axate pe domeniile juridic, economic, agricol, dar şi din alte ramuri de activitate.

Nu expunem spre vânzare lucrări fără a respecta termenii şi condiţiile contractuale impuse de partenerii nostri ori fără respectarea legislaţiei în vigoare! De asemenea, pentru că nu de puţine ori s-a întâmplat să fim întrebaţi de către clienţi, facem precizarea că nu oferim la schimb lucrări din stocul nostru! 

 

2. În ce format se predau lucrările comandate?

Lucrările prezentate pe site-urile companiei noastre se predau fie în format tipărit, fie în format şi tipărit şi electronic, ori numai electronic (pe CD, în format Word şi/sau PDF), în funcţie de specificaţiile tehnice indicate pe pagina de prezentare a fiecărui produs.

 

3. Care este termenul de livrare al lucrărilor?

Atât lucrările tipărite, cât şi lucrarile în format electronic se livrează, în măsura în care sunt pe stoc, în termen de cca. 2-5 zile lucrătoare, în funcţie de modalitatea de transport aleasă de dvs. (Servicii de transport rapid sau normal). Comenzile care nu pot fi onorate intr-un timp rezonabil datorita lipsei produselor din stoc, vor fi anulate si vom trimite, prin email, notificare catre client despre situatia apărută. Astfel de momente se pot ivi oricand, spre exemplu, din cauza epuizării lucrărilor solicitate la partenerii nostri contractuali (producatori, furnizori etc.).

 

4. În ce scop pot folosi o lucrare publicată pe site-ul dvs.?

Lucrările publicate pe site-ul nostru se pot folosi în orice scop, atât timp cât se respectă legislaţia în vigoare privind drepturile de autor. Spre exemplu, se pot folosi, ca şi orice carte, ca sursă de documentare sau ca material educativ pentru aprofundarea unui anumit domeniu sau temă; se pot folosi la elaborarea propriilor lucrări, articole, referate etc. necesare în procesul educaţional; se pot folosi chiar si citate din lucrări, dar, bineînţeles, cu specificarea sursei de documentare.

 

5. Pot folosi o lucrare de pe site-ul dvs. ca şi lucrare de licenţă, de disertaţie sau de doctorat ?

NU, nu puteti folosi ca atare lucrările prezentate pe site-ul nostru ca lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat etc. pentru că, în primul rând, aţi încălca drepturile de autor. Puteţi însă folosi lucrările editate de noi ca principală sursă de documentare, cu condiţia să specificaţi sursa, în notele de subsol, care trebuie să cuprindănumele autorului lucrării, titlul lucrării, editura producătoare, anul editării şi pagina. De asemenea, lucrarea utilizată trebuie trecută la bibliografia finală a lucrării dvs.

În al doilea rând, Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din 10 ianuarie 2011) interzice expres vânzarea/cumpărarea de lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat sau alte asemenea lucrări ştiinţifice, prin dispoziţiile art. 143 alin. (5) stipulând că: "Este interzisă comercializarea de lucrări ştiinţifice în vederea facilitării falsificării de către cumpărător a calităţii de autor al unei lucrări de licenţă, de diplomă, de disertaţie sau de doctorat". Totodată noua lege a impus sancţiuni severe atât pentru cei care cumpără astfel de lucrări gata făcute cât şi pentru cadrele didactice, care nu se preocupă de asigurarea originalităţii lucrărilor pe care le coordonează. 

În aceste condiţii putem să formulăm şi câteva SFATURI şi/sau AVANTAJE:

1. Nu riscaţi exmatricularea sau alte sancţiuni cumpărând, spre exemplu, o lucrare de licenta gata facută, când puteţi să vă procuraţi foarte uşor cărţi şi alte documentaţii necesare concepute de profesionişti şi să vă elaboraţi singuri lucrările, asigurând astfel originalitatea muncii dvs. şi fără să riscaţi absolut nimic! Mai mult decât atât, aveţi şi avantajul că, la final, veţi şti ce aţi scris în propria lucrare şi veţi fi mai bine pregătit în vederea susţinerii acesteia.

2. Elaborând singuri proiectele veţi avea şi garanţia că ce aţi scris este corect, atât din punct de vedere noţional, gramatical etc., cât şi sub aspectul legislaţiei în vigoare! Cu titlu de exemplu, vă amintim că în cazul lucrărilor juridice, veţi găsi de vânzare pe internet fel şi fel de lucrări elaborate de neprofesionisti, redactate fără a se ţine cont de legislaţia în vigoare care în România este într-o continuă schimbare. În aceste condiţii cel mai bine este să folosiţi surse de încredere şi să verificaţi personal schimbările legislative!

3. Elaborând singuri lucrările veți evita încălcarea drepturilor de autor, dacă avem aici în vedere că majoritatea site-urilor care vând lucrări de licență, diplomă, disertație sau doctorat funcționează ilegal, prin punerea în vânzare fără niciun drept, a unor lucrări elaborate de alte persoane şi "adunate" de la profesori, secretariatele facultăţilor, centrele de copiere sau chiar de la firmele care asigură copertarea lucrărilor.

Pentru mai multe detalii privind modul de elaborare al unor lucrări de ştiinţifice puteţi consulta ghidul de redactare şi tehnoredactare a unei lucrări ştiinţifice!

Cosul de cumparaturi

Cosul este gol.

Newsletter

Enter your email to subscribe to Newsletter:

Top vanzari

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Hotelul. Economie si management. Editia a VI-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 68.50
Imparateasa fara coroana

Imparateasa fara coroana

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Plangi, plangi, balalaika

Plangi, plangi, balalaika

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Calea ducesei

Calea ducesei

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Atentie! Los Angeles va sari in aer!

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Casa din Cherry Street

Casa din Cherry Street

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Mafia si miliardarii

Mafia si miliardarii

Pretul nostru: Lei (Ron) 47.50
Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Evolutia gandirii economice. Editia a IV-a

Pretul nostru: Lei (Ron) 128.00
Cresterea gainilor

Cresterea gainilor

Pretul nostru: Lei (Ron) 10.00

Recent vizualizate

Atentatul ce pune in pericol siguranta statului

Atentatul ce pune in pericol siguranta statului

Pretul nostru: Lei (Ron) 140.00

Parteneri

trafic ranking

Statistici web

eXTReMe Tracker